Kosárlabda

2020.06.17. 18:45

Milosevic a Falcóé!

Szombathely Minőségi igazolást jelentett be a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata: sárga-fekete mezben folytatja pályafutását a rutinos szerb center, a korábban a Szolnokkal sikert sikerre halmozó Strahinja Milosevic.

Tóth Gábor

Strahinja Milosevic még debreceni mezben

Fotó: Hajdú-BN

Strahinja Milosevicet nem kell bemutatni a honi kosárlabdabarátoknak. A 35 éves, 203 centis, 101 kilós játékos Szolnokon hívta fel magára a figyelmet – de korábban remek mutatókat produkált a szerb, a francia, a montenegrói ligában is. A 2013–2014-es szezonban lett a Szolnok játékosa, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon kulcsembere lett az akkor fénykorát élő együttesnek. További négy szezont töltött el Szolnokon – a 2016–2017-es évadban tett egy spanyol kitérőt, a Betis Energia Plus Savilla gárdáját erősítette.

Strahinja Milosevic még debreceni mezben
Fotó: Hajdú-BN

A Tisza-parti gárdával négyszer nyert bajnokságot, háromszor kupát. A 2019-es kupadöntőben megsérült, Achilles-ín-szakadást szenvedett – és távozott Szolnokról. Idén februárban lett a Debrecen játékosa, három bajnokin lépett pályára (7,7 pont, 2,7 lepattanó). Amennyiben az orvosi vizsgálaton megfelel, a szezon végéig szóló szerződést ír alá a Falcóval.

– Örülök, hogy Milosevic minket választott – jelezte Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője. – Egy rutinos, minőségi játékossal erősödtünk. Milosevic minden csapatánál kulcsember volt, mindenhol stabilan jól teljesített – a reményeink szerint Szombathelyen is így tesz. Több ajánlata is volt, ám olyan csapatban szeretett volna játszani, amelyik komoly célokért küzd, és érdekelt a nemzetközi porondon – ezért döntött a Falco mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában