Eredmények

2020.06.29. 18:49

Párosok csatája – Országos snapszerbajnoki döntő

A Peszlen Tamás, Tuczai Miklós kettős sikerével zárult a 2020-as páros snapszerbajnokság országos döntője.

Tóth Gábor

Peszlen Tamás (balról) és Tuczai Miklós összeszokott, sikeres kettőse – a bajnoki trófeákkal

Fotó: Magyar Snapszerszövetség

Magyarnádalján, kiváló körülmények közepette rendezte meg a Magyar Snapszerszövetség az idei páros magyar snapszerbajnokságot. Balogh János polgármester nyitotta meg a szombaton 15 órakor kezdődő versenyt, amely nagyszerű hangulatban zajlott, éjfél után ért véget – a legjobbak bő kilenc órát töltöttek az asztal mellett. Összesen 32 kártyás, 16 páros ült asztalhoz – összeszokott duók és alkalmi kettősök is próbára tették tudásukat. Vas, Zala, valamint Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek résztvevők.

A torna csoportküzdelmekkel és komoly körbeverésekkel kezdődött. Nagy meglepetésre a Farkasné Ilona (Bucsu)–Erdősi Tamás (Kőszeg) alkalmi páros a kiesés szélére sodorta a 2018. év bajnokát, a Peszlen Tamás (Röjtökmuzsaj)–Tuczai Miklós (Szombathely) kettőst – de végül az utolsó szalmaszálban megkapaszkodva a jól összeszokott duó továbbjutott. Jól muzsikált a Pajor Józsefné (Szombathely)–Fischer András (Fertőszentmiklós) páros is, akik a nádasdi Szalai Zoltán–Szabó Kristóf párossal kiejtették a szombathelyi, komoly célokat szövögető Földvárszki István–Horváth Dániel duót. Jól versenyzett a Sütő Ferenc (Csákánydoroszló)–Tahin Péter (Körmend) kettős is – de végül a dobogóig nem jutottak el.

Peszlen Tamás (balról) és Tuczai Miklós összeszokott, sikeres kettőse – a bajnoki trófeákkal
Fotó: Magyar Snapszerszövetség

A házigazdák pechesek voltak, a magyarnádaljai színeket képviselő Nagy Sándor és Balogh János (a korábbi és a regnáló polgármester) csak rosszabb pontaránnyal esett ki. Megtörtént, ami korábban még soha, egyetlen páros sem maradt hibátlan a csoportmeccsek során. Az újabb sorsolás után már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a csata.

Nagy szerencsével jutott a legjobb négy közé a kőszegiek csapata, de a Németh Sándor–Táncsics Péter duó két vereséggel „csak” a negyedik helyen zárt. Jó játékkal – és jókedvűen – masíroztak a döntőig a nádasdi fiatalok, a már említett Szalai–Szabó kettős nem sok esélyt adott ellenfeleinek. A döntőt azonban a lendületbe jött Peszlen–Tuczai páros magabiztosan nyerte meg, és egy év kihagyás után ünnepelhetett ismét országos aranyérmet. Míg a bronzérmet a Fischer–Pajorné páros hozta el – érdekesség, hogy Pajor Józsefné szombathelyi nyugdíjas pedagógus 70 éven túl állhatott először dobogóra.

Végeredmény: 1. Peszlen Tamás–Tuczai Miklós (Röjtökmuzsaj–Szombathely), 2. Szalai Zoltán–Szabó Kristóf (Nádasd), 3. Fischer András–Pajor Józsefné (Fertőszentmiklós–Szombathely), 4. Németh Sándor–Táncsics Péter (Kőszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában