Veszprémben folytatja

2020.06.16. 20:34

Távozik a Haladás együtteséből a válogatott futsalkapus

A Haladás VSE NB I-es futsalcsapatától távozó válogatott kapus, Sásdi Bálint az 1. FC Veszprém együttesében folytatja pályafutását.

Tóth Gábor

Sádi Bálint „civilben” – hiányzik már a futsal Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Sásdi Bálint nagypályán kezdett el futballozni, a Rohonci úton nevelkedett. Szerepelt többek között Bükön, Sárváron, Körmenden, Ajkán, a Bp. Honvédban, Sopronban és Ausztriában. A kapust egy Szilveszter Kupán szúrta ki magának a Haladás akkori edzője, Turzó József – aki ma már szövetségi kapitányként dirigálja a magyar válogatottat. Sásdi gyorsan bizonyította, hogy érdemes a bizalomra, három és fél szezont töltött el a Haladásnál, rögtön meghatározó játékos lett, többek között kétszer nyert Magyar Kupát a csapattal, beverekedte magát a válogatottba is. A 29 éves hálóőr 116 tétmeccset játszott zöld-fehér mezben – érdekesség, hogy kapus létére négy gólt is szerzett. Most Veszprémben folytatja a pályafutását, egy évre szóló szerződést írt alá.

– Lejárt a szerződésem a Haladásnál, tárgyalásig el sem jutottunk, ugyanis nem kínált új kontraktust a klubvezetés, a szakmai stáb – fogalmazott Sásdi Bálint. – Amint híre ment, hogy távozom Szombathelyről, több klub is megkeresett – ami meglepett, de természetesen nagyon jólesett. A Veszprém ajánlata tűnt a legszimpatikusabbnak, a legkomolyabbnak, így gyorsan megegyeztünk a közös folytatást illetően. Veszprémben új edzői stáb irányít a jövőben, valamint új csapat formálódik, napról napra erősödik a keret. Örömmel veszek részt a projektben, bízom benne, hogy a segítségemmel hamarosan ismét élklub válhat az amúgy patinás együttesből. És talán az is előfordulhat, hogy több olyan játékos lesz a csapattársam, akivel korábban együtt küzdöttem a Haladás sikeréért. Várom már a munkát, és természetesen a tétmeccsek izgalmát – a koronavírus-járvány miatt sajnos hosszú kényszerszünet van mögöttünk. A tavalyi szezonja nem sikerült valami fényesen a Veszprémnek, azon leszünk, hogy az előttünk álló szezonban jobb eredményekkel örvendeztessük meg a szurkolókat.

Sádi Bálint „civilben” – hiányzik már a futsal Fotó: Cseh Gábor

– Természetesen a klubváltás előtt egyeztettem Turzó József szövetségi kapitánnyal is, aki szintén jó szívvel ajánlotta a Veszprémet – folytatta Sásdi Bálint. – Már 2016 óta válogatott vagyok, és szeretnék továbbra is minél több meccset játszani címeres mezben – és egyszer talán rész venni egy nagy nemzetközi erőpróbán. Turzó mester biztosított arról, hogy ha továbbra is hozom a formám és rendszeresen védek, akkor számít rám. Azt pedig már én teszem hozzá: talán hasznomra is lesz a környezetváltozás. Motiváltan várom az új kihívásokat.

– Szerettem a Haladásban játszani, sok nagy győzelmet arattunk, történelmi sikereknek lehettem a részese, hétről hétre nagyszerű szurkolótábor előtt léphettem pályára pillantott vissza a zöld-fehéreknél töltött időszakra a rutinos kapus. – Több csapattársammal is életre szóló barátságot kötöttem. Továbbá a Haladásban ismerkedtem meg a futsallal, a Haladásban lettem elismert futsalkapus. Vagyis jó érzésekkel hagyom mögöttem a zöld-fehér klubot. Az elválás körülménye viszont bánt egy kicsit: egy telefonhívásnál szerintem azért többet érdemeltem volna.

Az 1. FC Veszprém futsalcsapatát 2011-ben alapították, 2012 óta szerepel az élvonalban. A legjobb helyezése két bronzérem: a 2013/2014-es és a 2018/2019-es szezonban lett harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában