Kosárlabda

2020.06.12. 07:00

Váradi Kornél lett a Kecskemét edzője

A Falcóban nevelkedett Váradi Kornél lett a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt NB I-es férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Tóth Gábor

Forray Gábor (balra) és Váradi Kornél

Fotó: KTEKOSAR

Váradi Kornél Szombathelyen kezdett kosarazni. Tehetsége gyorsan kitűnt, végigjárta a korosztályos válogatottakat, már fiatalon bemutatkozott a Falco első csapatában, mint ahogyan a felnőttválogatottban is. Tagja volt az első, 2007/2008-as szombathelyi bajnokcsapatnak, majd Szolnokra igazolt, ahonnan aztán visszatért nevelőegyesületéhez. Térdsérülése miatt korán, 23 évesen kénytelen volt felhagyni a profi kosárlabdával – rögtön edzőnek állt.

Forray Gábor (balra) és Váradi Kornél
Fotó: KTEKOSAR

Utánpótláscsapatokkal dolgozott a Falcónál. Majd egyre több feladat találta meg a felnőttcsapat mellett. A vezetőedzők, így Bencze Tamás, Andjelko Mandic, Kálmán László és Srecko Sekulovic munkáját is segítette. A szombathelyi évek után 2017 nyarán a Sopron KC vezetőedzője lett, ám novemberben távozott a kispadról. 2018 nyara óta Kecskeméten dolgozik, a felnőttcsapat másodedzője volt, valamint NB I/B-s, az U20-as és az U18-as gárda trénere.

A még mindig csupán 32 esztendős tréner a néhány hete az Alba Fehérvárhoz szerződő Forray Gábortól veszi át az együttest. A KTE a koronavírus-járvány miatt márciusban befejezettnek nyilvánított idényben a megszokottnál gyengébben teljesített, csak a tizedik helyen (9 győzelem/12 vereség) állt a tabellán, amikor félbeszakadt a szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában