Augusztusi edzőtábor

2020.07.10. 19:21

A régi játékosaira számít Ivkovics

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi-kosárlabdaválogatottnál felmondási idejét töltő, de egyben szerződéshosszabbítás előtt is álló szövetségi kapitány azzal a kerettel tervez az augusztusi edzőtáborra, amelyre februárban, a legutóbbi tétmérkőzések során számított.

MTI

Perl Zoltán Ivkovics Sztojan „ölelésében”

Fotó: Unger Tamás

Az 54 éves szakember az M1 aktuális csatornán kifejtette: találkozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökével és főtitkárával, és szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban kétfajta lehetőséget lát. „Aláírunk egy olyan szerződést, ami korábban volt, vagy aláírunk egy ahhoz hasonlót, amibe belekerülnek kikötések” – mondta.

Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Európa-bajnokságra, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban. Idén, az év elején Ivkovics leült a Kaposvár kispadjára, amire szövetségi kapitányként nem lett volna lehetősége. Ezért posztjáról lemondott, az MKOSZ pedig azzal a feltétellel fogadta el azt, hogy számít a munkájára a felmondási ideje alatt.

A kapitány elmondta: a válogatottnál hónapok óta nem volt lehetőség közös edzést tartani, és mivel az egész csapatra úgy tekint, mint egy kis családra, már nagyon várják, hogy újra találkozzanak egymással.

„Augusztus 2. és 9. között Kecskeméten rendezünk edzőtábort, amelynek irányításával kapcsolatosan az én részemről nagyobb gondok nem lehetnek. Szinte egészében azokra a játékosokra számítok, akik feb­ruárban is a csapatot alkották. Plusz az U20-as korosztályból próbálom beépíteni a tehetségeket, akik négy-öt év múlva lesznek, lehetnek a felnőttválogatott tagjai” – nyilatkozta. Kiemelte: a fiatalok esetében azért is fontos a felnőttekkel végzett közös munka, hogy lássák és megtapasztalják, mihez tartsák magukat a magasabb szinten. „Akik elsumákolják az összetartást, azok nem kerülhetnek a felnőttek közé” – mondta.

Perl Zoltán Ivkovics Sztojan „ölelésében” Fotó: Unger Tamás

A nemzeti csapat jelenleg a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, melyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte.

Ivkovics hozzátette: ősszel fontos meccsek várnak a válogatottra, amely előbb az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogat.

„Régen volt egymást követő két Eb-n a magyar férfiválogatott, ezt a célt szeretnénk most elérni” – hangsúlyozta.

A válogatott kulcsemberével, a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámmal kapcsolatban kifejtette: a játékos mindig a kerettel van, igaz, olykor csak lélekben. „Nekünk kell kitaposni az utat, hogy annak végén, majd az Eb-n már velünk lehessen” – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában