Futás

2020.07.28. 19:26

Az Őrség Kupával rajtolt el a sorozat

Vas megyében, az Őrség Kupával kezdődött meg az országos rangsoroló tájékozódásifutó-versenysorozat.

Pum András

Rajtolnak a szombati normál távú verseny résztvevői

Fotó: Szendi Péter

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a tájfutókat, öt ország mintegy 300 sportolója állt rajthoz az elmúlt hétvégén az Őriszentpéter központtal megrendezett Őrség Kupa tájékozódásifutó-versenyen, mely az országos rangsorolók nyitánya volt a megrövidült versenyszezonban. A versenyzők már „ki voltak éhezve” a versenyzésre, sokan az ország távolabbi részeiből is vállalkoztak az útra, hogy végre térképpel a kezükben futhassanak, versenyezhessenek az Őrség csodálatos erdeiben. Az Alpokalja Szabadidősport Egyesület fiataljai másodszor rendeztek országos rangsoroló versenyt – a versenyzők mind a tereppel, mind a pályákkal meg voltak elégedve. A felnőtt nők és férfiak pályakitűzője a szűk világelithez tartozó osztrák Ursula Kadan volt, aki nagy örömmel dolgozott együtt a szombathelyi rendezőkkel.

A szombati normál távú versenyen a versenyzőknek a hosszú pályán kívül a heves esőzés okozta nehézségekkel is meg kellett küzdeniük. A felnőtt nőknél a papírforma érvényesült: a junior világbajnok, többszörös ifjúsági Európa-bajnok Gárdonyi Csilla számára sem az eső, sem a sár nem okozott gondot, magabiztosan győzött. A férfiak 11 km-es távján meglepetéseredmény született: a szintén juniorkorú, szombathelyi Bognár Zoltán, az

Alpokalja versenyzője hibátlan futással utasította maga mögé a mezőnyt.

A vasárnapi középtávú versenyt Keserűszeren rendezték. A felnőttek küzdelmében az előző napi eredmény megismétlődött: Gárdonyi Csilla világklasszishoz méltóan futott, Bognár Zoltán pedig bebizonyította, hogy a szombati győzelme nem volt véletlen.

Rajtolnak a szombati normál távú verseny résztvevői Fotó: Szendi Péter

A verseny érdekessége még, hogy a legfiatalabb induló 5, míg a legidősebb 80 éves volt.

Az idei Őrség Kupa főpróbája volt a jövő évinek, ami Szentgotthárd központtal kiemelt rangsoroló, válogató hétvége, háromnapos viadal lesz – ennek előkészítését a rendező Alpokalja Szabadidősport Egyesület már el is kezdte.

A legjobb vasi eredmények. F12C: 3. Hajba Attila (Haladás VSE). F12D: 1. Héra Szilárd (Alpokalja). F14C: 2. Bödei Benedek (Sárvári Kinizsi). F18B: 3. Sarkadi Lehel (Haladás). F20A: 2. Balogh András (Alpokalja), 3. Cseszka Bence (Sárvári Kinizsi). F21A: 1. Bognár Zoltán (Alpokalja). F21B: 1. Péri Gergő (Alpokalja). F21C: 2. Merth Dániel (Haladás VSE). F21Br: 2. Bárdosi Dénes (Haladás). F35A: 2. Kovács Gábor (Haladás), 3. Horváth Pál (Haladás). F55: 3. Bárdosi Zoltán (Haladás). N14B: 2. Ziskó Liza (Alpokalja). N15C: 2. Gál Enikő Anna (Haladás). Nyílt kezdő: 1. Balogh Marcell (Sárvári Kinizsi). N21Br: 1. Pásti Fanni (Haladás), 3. Kiss Johanna Eperke (Haladás). N35A: 3. McCarthy Bernadett (Haladás). N50A: 2. Kiss-Geosits Beatrix (Haladás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában