Jól rajtoltak a BMX-esek

2020.07.30. 20:18

Az országos bajnokságról és a Magyar Kupáról is hoztak érmeket

Remek eredményekkel tértek haza a Gencs­apáti KSE BMX-szakosztályának versenyzői az országos bajnokságról, illetve a Magyar Kupa első fordulójáról.

Tóth Gábor

A gencsi BMX-esek sikeres soproni versenyhétvégét zártak

Fotó: Gencsapáti KSE BMX

A 2020-as BMX-szezon eredetileg április végén kezdődött volna, ám a koronavírus-járvány miatt alaposan elcsúszott a menetrend, csak július végén állhattak először rajthoz a kerékpárosok. Az országos bajnokságnak Sopron adott otthont, egy versenynap döntött a végső helyezések sorrendjéről. Közel nyolcvan BMX-es nevezett, ott volt a mezőnyben a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának 17 versenyzője is – nyolc dobogós helyezéssel tértek haza.

A Gencsapáti KSE ob-érmesei. U7: 1. Gombos Bors. U9: 2. Kocsis Bendegúz. U11: 2. Vörös Zalán. U13: 2. Kiss Barnabás. U15: 3. Zsoldos Péter. 17+: 2. Vincze Gergely. 17+ amatőr: 1. Balogh Péter, 3. Gombos Zsolt.

A gencsi BMX-esek sikeres soproni versenyhétvégét zártak Fotó: Gencsapáti KSE BMX

Másnap ugyancsak Sopronban rendezték a Magyar Kupa első fordulóját – eredetileg hét fordulóból állt volna a kupasorozat, de az idő rövidsége miatt csak öt verseny fér a menetrendbe. Még két forduló lesz Veszprémben és szintén kettő Gencsapátiban (szeptember 12–13-án). Akárcsak a magyar bajnokságon, a kupában is kitettek magukért a gencsi versenyzők. A Magyar Kupa, 1. fordulójának érmesei, U7: 3. Gombos Bors. U9: 1. Kocsis Bendegúz. U13: 3. Kiss Barnabás. U15: 1. Zsoldos Péter, 3. Kiss Benedek. 17+: 1. Vincze Gergely. 17+ amatőr: 1. Balogh Péter.

– Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, hosszúra nyúlt a felkészülés, már nagyon várta mindenki a versenyeket – mondta Vincze

Gergely, a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának edzője, versenyzője. – De szerencsére ez a sok munka az eredményekben tükröződött – büszke vagyok a csapatra. És köszönöm Gencsapáti önkormányzatának, a szülők, a szponzorok támogatását. Készülünk gőzerővel a Magyar Kupa folytatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában