Teke

2020.07.19. 18:24

Hármas csata a Szuperligáért – A Balogunyom és a Csákány is indul

A Szolnok visszalépése miatt a Balogunyom TK, a Csákánydoroszlói TE és a BKV Előre osztályozót vív a teke Szuperligáért.

Tóth Gábor

Svajda Győző

Fotó: Cseh Gábor

Az NB I-es tekebajnokságot – a többi sorozathoz hasonlóan – a koronavírus-veszélyhelyzet miatt a 17. fordulót követően, öt körrel a sorozat vége előtt március elején félbeszakította a Magyar Tekézők Szövetsége. A grémium május 15-én úgy döntött, berekeszti a bajnokságot, nem hirdet bajnokot és nem lesznek kiesők sem.

Svajda Győző
Fotó: Cseh Gábor

A bajnokságot ekkor a Ba­logunyom vezette, második helyen a Csákánydoroszló állt. Teltek a hetek, hónapok és a napokban kiderült, a Szuperligában szereplő Szolnok három meghatározó játékosa távozott, az alföldiek pedig bejelentették, nem vállalják a legfelső osztályt, irány az NB I. Egy hely így megüresedett a Szuperligában, a szövetség pedig úgy határozott, a keleti és nyugati első osztályozón döntse el a feljutást. Keleten tiszta volt a helyzet, a BKV Előre simán vezette a tabellát.

Nyugaton viszont nem volt egyértelmű a kérdés. A Balogunyom jobb szettpontjának köszönhetően – bajnokság közben ez rangsorol azonos pontszámnál – megelőzte a csákányiakat a tabellán. Igen ám, de azonos pontszámnál – mindkét gárda 27 pontot gyűjtött – a bajnokság végén már az egymás elleni eredményt dönt. A két csapat a vírus miatt egy meccset tudott lejátszani, akkor a csákányiak nyertek. Fejvakarós szituáció, a szövetség sem tudott dönteni, végül salamoni – jó – megoldást talált ki: mindkét csapat indulhat az osztályozón. A három együttes augusztus 1-jén a székesfehérvári Köfém-csarnokban gurít. A hatfős gárdák nem körmérkőzéses rendszerben játszanak, hanem párhuzamosan, négy pályán versenyeznek. Amelyik együttes a legtöbb fát szerzi, az jut fel.

– A múlt héten kezdtük el az edzéseket, heti két tréningünk van, az osztályozóra hat edzéssel a hátunk mögött utazunk el, ez nem sok – mondta Svajda Győző, a Balogunyom edzője, elnöke. – Nyáron egy játékost igazoltunk, a ZTE-től a korábbi ifjúsági válogatott Gombos Gergő érkezett kölcsönben. Ami az osztályozót illeti, a BKV Előrét legutóbb még a Szuperligában oda-vissza vertük, ismerjük a pesti együttest. Csakúgy mint a Csákánydoroszlót is. Sok függ attól, mennyire lesz nehéz vagy könnyű a pálya – mi szeretjük a nehéz pályákat. Célunk a feljutás, amennyiben sikerül, vállaljuk a Szuperligát.

Musits József
Fotó: SZP

– Az osztályozó miatt korábban, a héten elkezdjük a csapatedzéseket, az utóbbi időben azonban a csákányi Nyári Kupán már szerepeltek játékosaink – jelezte Musits József, a Csákánydoroszló elnöke. – Keretünkben a nyáron nem történt változás. A BKV-nak és a Balogunyomnak komolyabb szuperligás múltja van, papíron nem mi vagyunk az esélyesek. Ha feljutnánk? Egyelőre nem tudom megmondani, elindulnánk-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában