A Gladiátorok már az őszre készülnek

2020.07.27. 19:43

Jól vészelték át

Átvészelte a koronavírus-járvány okozta leállást a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület – sőt az erőemelők már gőzerővel készülnek az őszi versenyekre.

Tóth Gábor

A vb-résztvevő csapat. Hátul balról Csonka Gábor, Kiss Márk, Antal Zsolt. Elől balról Embais Dzsenifer, Barabás Dávid, Családi Laura. A képről Kártyás Patrik hiányzik.

Az erőemelők közösségét összefogó Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület 2019 februárjától működik hivatalos formában – és a versenyzői rögtön berobbantak a sportág élmezőnyébe. Az idén a tavaszi alapozás kellős közepén érte a csapatot a koronavírus-járvány. Az egyesület sikeresen átvészelte a nehéz időszakot, sőt, a sportolók már gőzerővel készülnek a sűrű őszi menetrendre.

– A tavaszi felkészülésünk nyolcadik hetében jártunk, amikor beütött a koronavírus-járvány – árulta el a csoportot vezető Antal Zsolt, aki egyébként nem tétlenkedett az elmúlt időszakban, az edzések mellett megszerezte az edzői képesítést is. – Mivel a tavaszra, nyárra kiírt versenyek elmaradtak, teljesen át kellett alakítanunk az edzéstervünket. Megoldottuk, a munkát nem hagytuk abba, dolgoztunk tovább, igyekeztünk formában tartani magunkat – ami megítélésem szerint sikerült. Így jó állapotban kezdtük meg az őszi felkészülést. Kell is az erő, mert meglehetősen sűrű lesz az őszi versenynaptár. Szeptember 1–4-én rendezik Szlovákiában, Nagyszombaton a GPC Európa-bajnokságot, 18–20-án Kiskunfélegyházán a magyar bajnokságot, végül október 20–26-án Diósgyőrben a WUAP világbajnokságot – mind a három erőpróbán ott leszünk.

– Alapvetően minden sportolónk formája bizakodásra ad okot, ráadásul mindenki ki van már éhezve a versenyekre – folytatta Antal Zsolt. – De nagyon sokat várok a mindössze 18 éves Horváth Krisztiántól. Krisztián októberben csatlakozott a csoportunkhoz, az elmúlt hónapokban sikerült őt felépíteni, és egészen kiváló eredményeket produkál – remek felépítésű, kiváló genetikával megáldott sportoló, akit az erőemelő sportágra teremtettek. Tóth Árpád új tagként csatlakozott hozzánk az idén, egy remek versenyzővel bővül a csapatunk. Barabás Dávid viszont sajnos sérüléssel bajlódik, ő vélhetően kénytelen lesz kihagyni az idei szezont. Dolgozunk, tesszük a dolgunkat – és nagyon várjuk már az őszi erőpróbákat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában