Kosárlabda

2020.07.10. 12:49

Travis Taylor az Egis Körmend játékosa marad

Az Egis Körmend kosárlabdacsapatának sikerült megállapodásra jutni a tapasztalt, mozgékony centerrel, aki az előző szezonban is a csapat meghatározó játékosa volt.

VN

Körend-Kecskemét NB I. kosárlabda szp Körmend-Kecskemét - Travis Taylor

Fotó: Egis Körmend/VN

A körmendi kosárlabdaklub tájékoztatása szerint sikerült megállapodniuk a 30 esztendős Travis Taylorral, aki az előző szezonban a piros-feketék meghatározó játékosa volt. A tapasztalt, mozgékony, a támadólepattanókra is jó ütemben érkező, látványos megoldásokat is választó center a következő szezonban is az Egis Körmendet erősíti.

A 203 centiméter magas Taylor a Matthias Zollner által irányított Güssing Knights játékosaként kezdte profi karrierjét. Két osztrák bajnoki címet szerzett, emellett az Euro Challenge-sorozatban is stabil teljesítményt mutatott. Ezt követően a francia Le Havre együtteséhez igazolt, ahonnan szezon közben tette át székhelyét Sopronba. 2016 nyarán a svájci Fribourg ­Olympic játékosa lett, a következő szezont pedig Bulgáriában, a Rilski Sportisban töltötte. Aztán Németország következett, öt találkozó erejéig pályára lépett a Basketball Löwen ­Braunschweig csapatában, majd Törökországban, a Bandirma Banvit Kirmizi együttesénél játszott.

Az előző, csonka szezonban 21 bajnokin lépett pályára az Egis Körmendben, ebből 17 alkalommal kezdőként. 13,3 pontot, 10,3 lepattanót (a bajnokság második legjobb teljesítménye volt) és 1,1 gólpasszt átlagolt. Hasonló számokat produkált a FIBA Europe Cup sorozatában is, ahol 12 mérkőzés alapján átlagban 12,9 pont, 10 lepattanó és 1,7 gólpassz került a statisztikájába.

Travis Taylor a bajnokság hirtelen lezárása után Körmenden maradt, és ideje nagy részét azóta is itt töltötte, hiszen osztrák felesége Oberwartban dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában