rendezvénysorozat

2020.08.05. 07:00

Búvárkodtak a Tófürdőn – Boros Erikáé az új strandrekord: 51 métert úszott a víz alatt

A búvárversennyel folytatódott vasárnap a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Szova Zrt. nyári rendezvénysorozata a Tófürdőn.

Tóth Gábor

Népszerűnek bizonyult a tálba merülés verseny is – jobbra Varga Jenő méri az időt

Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

Három versenyszámban mérhették össze tudásukat a vállalkozókedvűek. A gyöngyhalász versenyben az volt a kérdés, ki bírja tovább a víz alatt egy levegővétellel. A tálba merülést az érzékeny fülűeknek találták ki – így ők is tesztelhették „tüdőkapacitásukat”. A Búvár Kund versenyben pedig minél többet kellett úszni a víz alatt. Láthatóan a gyerekek és a felnőttek is jól szórakoztak.

Népszerűnek bizonyult a tálba merülés verseny is – jobbra Varga Jenő méri az időt
Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

Az ötletgazda, főszervező Varga Jenő ezúttal is a tőle megszokott módon biztatta a kicsiket, nagyokat – nagyszerű volt a hangulat. Gyöngyhalászatban továbbra is 4 perc 55 másodperc a csúcs. A Búvár Kund versenyen viszont a nőknél Boros Enikő tanárnő 51 méterrel adta át Bozi Ágnes 40 méteres rekordját a múltnak.

Végeredmény, gyöngyhalász verseny, lány: 1. Valastyán Csenge, 2. Dudás Dorina, 3. Kovács Kinga. Női: 1. Medve Noémi, 2. Derdákné Helén, 3. Kerekesné Bea. Fiú: 1. Somos Zsombor, 2. Györe Noel, 3. Hetényi Lóránd. Férfi: 1. Zséder Ferenc, 2. Jakab József, 3. Jakab György. Tálba merülés, lány: 1. Kerekes Lara, 2. Valastyán Csenge, 3. Dudás Dorina. Fiú: 1. Somos Zsombor, 2. Süle Noel, 3. Somos Álmos. Búvár Kund verseny, lány: 1. Dudás Dorina, 2. Németh Lara, 3. Valastyán Csenge. Női: 1. Boros Enikő, 2. Kerekesné Horváth Beáta, 3. Tóth Klaudia. Fiú: 1. Somos Zsombor, 3. Simon Soma, 3. Bálint Konrád és Orbán Zétény. Férfi: 1. Buda Gergely, 2. Horváth János, 3. Horváth Attila és Kerekes József.

Augusztus 8-án, szombaton 14 órától Exatlon versennyel folytatódik a szabadidősport szövetség fesztiválsorozata a Tófürdőn. A nyár további rendezvényei a Tófürdőn, augusztus 15.: városi úszóverseny. Augusztus 16.: teqball egyes pénzdíjas verseny. Augusztus 22.: Vízi Játékok, pénzdíjas Páros Teqball HB Inter Trans Kft. Kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában