Király, Sárvár, Szarvaskend

2020.08.20. 11:33

Hárman jutottak a főtáblára a Magyar Kupában

A 3. fordulót rendezték a labdarúgó Magyar Kupa országos sorozatában. A Király, a Sárvár és a Szarvaskend jutott fel az országos főtáblára.

Tóth Gábor

Király SE (I.)–Rábapatyi KSK (I.) 2-1 (0-1). Szombathely-Újperint, 150 néző labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Sebesi P.

Király: Tóth Á. – Németh B., Hujber (Kudron), Reseterits (Kiss Á.), NYÁRI, Kiss K., Fábián (Sásdi), Devecseri, Lakosi, Subicz, Kovács B.

Rábapaty: Király – Könczöl, Meicz (Farkas B.), Piros, Gosztolya (Rövid), Csupor, Kovács T., Balhási, Fehér K., Fehér E., Nardai.

Gólszerzők: Kudron, Nyári, ill. Meicz.

Nehezen lendült játékba a házigazda, nem tudott mit kezdeni ellenfele szervezett, masszív védekezésével – sőt, a vendégek vonulhattak előnnyel szünetre. Fordulás után is támadásban marad a Király, és végül sikerült feltörnie a rábapatyi reteszt, kétszer is kapuba talált, kiharcolta a győzelmet. A játék képe, a helyzetek száma alapján megérdemelten jutott tovább a házigazda.

Táplán SE (II.)–Sárvár FC (I.) 1-4 (0-1). Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Papp Á.

Táplán: Káldi – Balázs (Stieber), Pásztor (Rajzinger), Borbás (Jantos), Jáger, Szükösdi, Németh B., Németh Sz., Polgár, Seper, Horváth R.

Sárvár: Velladics – Horváth A., Szabó R., Fider, Horváth K. (Péter), Nagy D., Potyi, Tóth M., Kovács Z. (Lempeg), Marsai, Csákvári (Kovács B.).

Gólszerzők: Németh B., ill. Nagy D., Potyi, Csákvári, Szabó R.

A kapusát nélkülöző Táplán bátran beleállt a mérkőzésbe. Bár a percek múlásával a Sárvár mezőnyfölénybe került, nem talált fogást a szervezett, motivált házigazdán. A vendég az első félidő utolsó pillanatában, 11-esből került előnybe. Fordulás után is felvállalta a nyílt futballt a Táplán, produkált egy remek 15-20 percet, ám a Sárvár egy lesgóllal növelte előnyét. Az újabb vendég találat pedig el is döntötte a találkozót. Németh B. nagyszerű góllal szépített, végül sárvári találat zárta a meccset. A Táplán nem vallott szégyent esélyesebb riválisa ellen.

 

Szarvaskend SE (I.)–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő (I.) 1-1 (0-1) – büntetőkkel: 9-8. Szarvaskend, 120 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Németh T.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, TÓTH A., Jóna, Németh T., FÖLDES, Tóth G., Smolczer, Görcsi (Somogyi), Kunovics (CSILLAG), Kopfer.

CVSE: Osvald – Galovich, Enyingi, Göntér, Gorácz (Schimmer), Szuh, Keszei T. (Pázsi), Lőrincz, Döbrente, Keszei R. (Szabó K.), Horváth D.

Gólszerzők: Csillag, ill. Keszei T.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak kapufáig jutottak, míg a vendégek egy védelmi megingást kihasználva betaláltak. A második félidő elején jött az egyenlítés, és támadásban maradt a Szarvaskend. Sok helyzetet kidolgozott, ismét kapufáig jutott, de győztes gól nem jött össze. A büntetőkre maradt a döntés: mindkét fél biztosan rúgott, a 9. sorozatig csak egy-egy játékos hagyta ki a 11-est, ekkor azonban a hazai kapus védett. A mérkőzés összképe alapján a hazaiak megérdemelten jutottak ismét az országos főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában