Edzőtáborba vonultak

2020.08.19. 07:00

Hatvan kick-boxos dolgozott együtt öt napon át

Jól sikerült edzőtáborban dolgoztatták meg a korosztályos kick-box válogatottak sportolóit.

Tóth Gábor

Két szombathelyi válogatott, Ersing András (balról) és Pataki Barnabás gyűri egymást a tatamin

Fotó: VN/Controll SE

A vépi középiskola tornacsarnoka adott otthont a kadet II-es és a junior korosztály legjobbjait felvonultató edzőtábornak. Öt napon keresztül, napi több edzéssel készültek a fiatalok – a foglalkozásokat Dancsó Zoltán és Olasz Attila, a kick-light és a light-contatct válogatott két szövetségi kapitánya irányította.

Két szombathelyi válogatott, Ersing András (balról) és Pataki Barnabás gyűri egymást a tatamin
Fotó: VN/Controll SE

– Sajnos az idei junior-­világbajnokság a koronavírus-járvány miatt elmaradt, az edzőtábort azért hoztuk össze, hogy a fiatalokat valamilyen szinten formában tartsuk – árulta el Dancsó Zoltán, aki a Controll SE vezetőedzője is egyben. – A kadet II. és a junior korosztályból azokat hívtuk meg, akik ott vannak a válogatottban, vagy kopogtatnak a nemzeti csapat kapuján – de mindenkit szívesen láttunk, aki tanulni, edzeni, fejlődni akart. Végül hatvan versenyzővel dolgoztunk, ami igazán szép létszám. Előzetesen attól féltem, hogy kicsit leeresztett, motiválatlan lesz a társaság, hiszen az idei versenyszezont tulajdonképpen semmissé tette a koronavírus – és a jövő is homályos –, de jó fizikai állapotban lévő, a közös edzésre kiéhezett fiatalokkal dolgozhattunk. Nagyon jól sikerült az edzőtábor, és nemcsak szakmailag, hanem például csapatépítés szempontjából is. Talán a Vas megyei kluboktól vártam volna kicsit nagyobb aktivitást.

– A felnőtt Európa-bajnokságot még nem fújták le, elvileg december 5–12-én rendezik meg. A felnőtt magyar bajnokságnak november 7-én Szombathely ad otthont. Az utánpótlás-ob viszont lehet, hogy elmarad – zárta szavait Dancsó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában