Még nyeretlen csapat az ellenfél

2020.08.29. 07:00

Kaposváron játszik a Mátyus-csapat

A labdarúgó NB I. 7. fordulójában vasárnap 19 órakor a Szombathelyi Haladás a Kaposvári Rákóczi vendége lesz.

Pum András

Medgyes Zoltán jól szállt be csereként az Ajka ellen. Lendületesen, harcosan játszott

Fotó: Unger Tamás

Az NB I-ből kiesett Kaposvár a másodosztályban sem szerepel fényesen, hat forduló után még nyeretlen Waltner Róbert együttese. A somogyiak négy döntetlennel és két győzelemmel a 17., éppen csak bentmaradást érő helyen tanyáznak. A kaposváriaknál futballozik a korábban a Haladásban szereplő Szakály Attila, rajta kívül a kapus Pogacsics Krisztián, valamint Balázs Zsolt, Andrics Nemanja az ismertebb játékosok. A Kaposvár legutóbb 3-1-re kikapott Szentlőrincen. A Haladás viszont jó formában van, Mátyus János alakulata remek játékkal 2-2-re végzett a Vasas ellen, majd nagyot küzdve, helyenként jól játszva 1-0-ra verte az akkor még listavezető Ajkát. A szombathelyiek 11 ponttal ötödikek a tabellán, mindössze két pontra az éllovas Debrecen mögött.

Medgyes Zoltán jól szállt be csereként az Ajka ellen. Lendületesen, harcosan játszott Fotó: Unger Tamás

– A kaposváriak nem is olyan régen még az első osztályban játszottak, biztosan nehezen viselik a mostani gyengébb szereplést – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Ezért – ismerve Waltner Róbert kollégám mentalitását – egy végletekig feltüzelt, paprikás ellenfélre számítok. Felipe Matos kollégámmal kielemeztük a kaposváriak játékát, például a nyitányon a Nyíregyháza ellen végig jobban játszottak, jó csapat benyomását keltették, borzasztó pechesek voltak, hogy végül kikaptak. Szóval úgy kalkulálok, hogy élet-halál meccset vívunk velük. Nyolc napon belül ez lesz a harmadik bajnokink, de ez nem lehet kifogás, hiszen a többi együttes is ugyanabban a cipőben jár, mint mi. Szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni. Farkas Balázs továbbra is sérült és Rácz Ferenc is beteg.

– Eddig jól szerepelünk, helyenként már nagyon szépen megmutatkozik, hogy mit akarunk játszani – az eredmények pedig jönnek – mondta az ajkaiak ellen győztes gólt szerző vasi támadó, Tóth Barna. – A szerdai Ajka ellenihez hasonlóan a kaposvári is nagyon nehéz meccs lesz, de bízom abban, hogy tudunk olyan teljesítnényt nyújtani, mint a Vasas otthonában. Egyértelműen a győzelemért megyünk, de egy pontot mindenképpen szeretnénk elhozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában