Kosárlabda

2020.08.01. 09:49

Mócsán Bálint az Egis Körmend játékosa lett

Az Egis Körmend csapata bejelentette: kétéves szerződést kötött az Egyesült Államokból hazatért Mócsán Bálinttal.

Horváth Erika

Fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook oldala

A 23 éves, 191 centiméter magas, 86 kilós Mócsán Bálint a MAFC-ban nevelkedett. Tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak is. Tizenkilenc évesen, 2016 nyarán ment az Egyesült Államokba. Az Idaho State Bengals csapatában négy évet töltött. Az utolsó aktív szezonjában a csapat 30 meccséből 29-en kezdőként kapott szerepet, 11,3 pont, 2,1 gólpassz és 2,1 lepattanó volt az átlaga. Meccsenként 27,3 percet töltött a pályán, 44,8 százalékos volt a mezőnymutatója, a triplákat 43 százalékkal dobta.

Mócsán Bálint elsősorban a kettes poszton bevethető kosaras, aki jó védőjátéka mellett kiváló tripladobó, de az elmúlt években folyamatosan arra törekedett, hogy minél összetettebb, sokoldalúbb legyen a játéka. A legutóbbi szezon elején egy sérülés miatt nem játszott, majd inkább kiülte az egész idényt, hogy diplomájának megszerzése után még egy évet az egyetemi ligában szerepelhessen. Tavasszal még az volt a terve, hogy visszatér majd a tengerentúlra és a Weber State Wildcats játékosa lesz, de látva az egész világot érintő járványügyi helyzetet, végül úgy döntött, hogy itthon, az Egis Körmendben folytatja pályafutását.

„Bálint két hete már járt Körmenden és megismerkedett az edzői stáb tagjaival. Nagy örömünkre szolgál, hogy az általunk vázolt koncepció elnyerte a tetszését és kiváló lehetőséget lát abban, hogy nálunk fejlessze tovább játéktudását” – írja közleményében a körmendi klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában