kézilabda

2020.08.07. 19:28

Nyert az SZKKA – Edzőmeccsen győzött a női kézicsapat

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I.-es női kézicsapata edzőmérkőzésen győzte le a szintén élvonalbeli Boglári Akadémia-SZISE gárdáját.

Tóth Gábor

20200807 SZKKA- Boglári Akadémia, női kézilabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

A Boglári Akadémia fiatal, korosztályos válogatottakat felvonultató csapata csütörtökön is pályára lépett az Arena Savariában, az SZKKA II. NB I/B-s együttesét verte 49-32-re. Pénteken aztán a szombathelyiek első számú alakulatával csapott össze. Az SZKKA-tól az előző edzőmeccsen súlyos térdsérülést szenvedő kapus, Balog Judit hiányzott – aki vélhetően az egész szezonra kidőlt.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Boglári Akadémia-SZISE 35-31 (22-17). – Szombathely, Arena Savaria, 400 néző, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hantos, Rózsahegyi.

SZKKA: Tomasevic – Csire 5, Bandelier 3, Pődör 3/1, Horliska 4, Agbaba 4, Orbán 3 Csere: Mayer 3, Horváth P. 8, Szendrei 2, Tóth, Varga N., Kozma. Edző: Marosán György.

 

Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok. Az ­SZKKA higgadt le előbb, meglépett, viszonylag stabil előnyt épített ki magának, biztosan nyerte az első félidőt. Orbán és Mayer nagyon élt az ellenfél kapuja előtt. Fordulás után a vendég kezdett jobban, felzárkózott, egy pillanatra a vezetést is átvette (45. perc: 26-27). Használt az időkérés, valamint Horváth Petra is belelendült, így a mérkőzés végére nem maradt izgalom (55. perc: 32-28)

– Bár nyertünk, egyáltalán nem vagyok elégedett – értékelt Marosán György edző. – A védekezésünk nagyon nem működött, és a hozzáállásban is tapasztaltam hiányosságokat. Ennek megfelelően a következő hetekben a megszoksz, vagy megszöksz elv alapján dolgozunk!

A következő edzőmérkőzését augusztus 12-én, szerdán játssza az SZKKA, a szintén NB I.-es Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára.TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában