IX. Bringa Fieszta

2020.08.03. 20:23

Országúton is bajnok – Master ob-n nyert aranyat a szombathelyi Hattyár Dániel

Korábbi mountain bike-ban (MTB) aratott magyar bajnoki címei után országúti kerékpárban is bajnok lett a szombathelyi Hattyár Dániel – de már a master korosztályban.

Horváth Erika

A szombathelyi Hattyár Dániel nagyszerűen szerepelt a master ob-n Fotó: Merida Maraton Team

Fotó: Merida Maraton Team

A IX. Bringa Fieszta keretében rendezték meg az idei országúti master ob-t. Egy 17,4 km-es, 166 méter szintemelkedésű kört jelöltek ki a szervezők. A master I. (30–39 év) korosztályban állt rajthoz a 35 esztendős, szombathelyi ­Hattyár Dániel a Merida Maraton Team – CST színeiben.

Hat kör volt a versenytáv. ­Hattyárnak – a mountain bike-os felkészülése és tapasztalatai miatt kifejezetten kedvezett a nagy szint­emelkedésű pálya. Már az első körben sikeresen beverekedte magát egy ötfős szökésbe. Az élboly váltott vezetéssel ­egyre nagyobb előnyt épített ki magának. Iramváltások után előbb négy főre csökkent az élmezőny, végül hárman maradtak együtt a hajrára. A befutó 500 méteres, 3 százalékos emelkedésű egyenesére egy ­derékszögű jobbkanyarral fordultak rá.

A szombathelyi Hattyár Dániel nagyszerűen szerepelt a master ob-n
Fotó: Merida Maraton Team

A krité­riumversenyeken is jártas német Maximilian ­Faschina bírta legjobban a sprintet, ­Hattyár Dánielnek az utolsó 50-en sikerült megelőznie a szlovák Nagy Tomást. Így tehát másodikként ért célba, de master magyar bajnoki címet szerzett – mert a szabályok értelmében magyar bajnok csak a Magyar Kerékpáros Szövetség által kiállított licenccel rendelkező magyar állampolgárságú versenyző lehet.

– Összességében nagyon jó verseny volt, remek szervezéssel, méltó ellenfelekkel. Elégedett voltam a teljesítményemmel, és külön öröm, hogy országúton is sikerült magyar bajnoki címet szereznem.

Az ob végeredménye. Master I. (30–39 év): 1. Hattyár Dániel (Merida Maraton Team – CST) 2:36:03 óra, 2. Popovics Gergely (Zengő SE) 2:36:48, 3. Szőke Gábor (Saxum KSC) 2:40:08.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában