Amatőrök és az ország legjobbjai is versenyeznek

2020.09.23. 19:25

Darts három napig a Haladás Sportkomplexumban

Péntektől vasárnapig a vasi megyeszékhely lesz a darts sportág „fővárosa”. A Haladás Sportkomplexum három versenynek ad otthont – köztük két országos erőpróbának.

Tóth Gábor

Balázs Gábor és Szántó Erzsébet

Fotó: Unger Tamás

A mozgalmasnak ígérkező három nap menetrendjéről a szervezők, a házigazdák számoltak be tegnap a sajtó képviselőinek. Így Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője, Csóka András, a Szombathelyi Darts Club SE (SZDCSE) elnöke, Tóth Kálmán, Szombathely sportbizottságának elnöke, Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke és Szántó Erzsébet, a Haladás VSE klubmenedzsere ismertette a részleteket.

Tóth Kálmán, Balázs Gábor és Szántó Erzsébet Fotó: Unger Tamás

Elhangzott, hogy pénteken 18 órakor a Dreher-Haladás Open nyílt egyéni versennyel kezdődik a dartsos hétvége. Amatőröket, hobbi versenyzőket várnak az erőpróbára, bárki próbára teheti a tudását. Nevezni csütörtökön 18 óráig lehet az SZDCSE honlapján – csak az első 128 nevezést fogadják el. Szombaton 10 órakor kezdődik a 2020/2021-es kilenc versenyből álló steel egyéni országos bajnokság harmadik pontgyűjtő versenye – férfi , női és parasport kategóriában. Majd vasárnap ugyancsak 10 órakor rendezik az egyéni magyar kupát – az idei esztendőben ez az egyetlen országos egyéni díj, amit kiosztanak. Szombaton és vasárnap az ország legjobb dartsosait várják Szombathelyre, az előnevezések alapján kétszáz sportolóra legalább számítanak. Érdeklődők is bemehetnek a versenyre. Természetesen a szervezők betartják a szigorú egészségügyi előírásokat.

A hazai színeket képviselő szombathelyi klub 15 férfi és két női versenyzővel nevezett. Közülük talán Kámán Lehel, Csóka András és Szajkó Roland a legesélyesebb arra, hogy komoly eredményt érjen el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában