3. forduló

2020.09.29. 20:28

Idegenben győzött a Cell női kézicsapata

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában csak a CVSE győzött, a Student és a Körmend kikapott, a Sárvár–Bük-meccs elmaradt.

Tóth Gábor

A körmendi Herczeg Kata öt gólig jutott

Fotó: Szendi Péter

SZSE Győr–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 25-31 (12-16). – Győr, 45 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gecsei, Lamberg-Liszkay.

CVSE: Tömő – Szomorkovits A. 6, Freiberger 7, Füz­fa, Győrffy 5, Szecsődi 7/2, Szomorkovits L. 6/4. Csere: Bagics, Geiger, Balogh V., Marton, Buzás, Barabás, Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzést a hazaiak kezdték góllal, a Cell azonban rögtön két találattal válaszolt. Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, szervezett, eredményes támadójáték volt jellemző mindkét oldalon. A 25. perctől védések utáni lerohanásokból, gyors indulásokból szerzett gólokkal a vendégek fokozatosan növelték előnyüket, és a szünetig négy góllal elhúztak. A második játékrészben aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a CVSE. A győri gárda pedig nem tudott felzárkózni. Biztosan nyert a Cell – és a különbség akár nagyobb is lehetett volna.

KK Ajka–Student Comfort Sport Kft. 31-27 (16-7). – Ajka, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Németh D.

Student: Tállai E. – Franka 2, Kozma 8, Tóth A. 12, Szlukovényi 1, Málovics, Szabó N. 1. Csere: Bogáth 2, Pődör P., Nagy-Máró, Prédl, Keszei 1, Nárai. Edző: Skoda Bence.

Az első félidőben sok hibát vétett a szombathelyi alakulat, ezt kihasználva az ellenfél komoly előnyre tett szert a félidőre. A szünetben rendezte sorait a vendég, jobb teljesítménnyel tért vissza a pályára. Nyitott védekezéssel meglepte ellenfelét, könnyű gólokat szerzett, felzárkózott. Ám a mérkőzés hajrája ismét a hazai csapatnak sikerült jobban, megnyerte a meccset.

Komárom VSE–Körmendi DMTE 32-23 (18-13). – Komárom, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolarovszki, Lábadi.

Körmend: Dudora – Kiskós 2, Herczeg 5, Őri 1, Zsiga 3, Horváth D. 7, Cser 2. Csere: Anek (kapus), Somlai 1, Varga K., Dombóvári, Farkas, Horváth Zs., Szalai L., Binecz 2. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

A körmendi Herczeg Kata öt gólig jutott Fotó: Szendi Péter

A listavezető fogadta a Körmendet. A több volt NB I.-es játékost felvonultató hazaiak rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám a félidő derekáig nem tudtak tetemesebb előnyre szert tenni (17. perc: 10-8). Ekkor egy 5-0-s rohammal elléptek, de a lelkesen játszó körmendi lányok felzárkóztak a szünetig. A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak diktálták a tempót. Az utolsó három komáromi találatra nem érkezett válasz, ezzel alakult ki a kilencgólos különbség.

A Büki TK–Sárvárfürdő Kinizsi-mérkőzés elmaradt, mert két büki játékosnál felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja. A felek vasárnap 19 órakor pótolják az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában