verseny

2020.09.08. 18:32

Jubilál a Rába-maraton

Huszonötödször vágnak neki a közel 70 kilométeres távnak a Rába-maraton részvevői. A versenyt szeptember 12-én, szombaton tartják, a főszervező Somogyi László, a Bayou Bönhö vízi csapat vezetője.

Tóth Judit

A szeptemberi maraton a Rába folyó legrégebbi versenye, az első regattát még nem ezen a néven rendezték, csak egyszerűen összejöttek a legbátrabbak és teljesítették a távot. Akkor még a Natural Sport és Kultúr Egyesület volt a szervező, amelynek vezetője szintén Somogyi László volt.

A táv közel 70 kilométer, a verseny Szentgotthárdról indul, Körmendnél – nagyjából 50 kilométer után – van időmérés. Az elért időeredmény azonban csak akkor érvényes, ha a résztevők még lecsorognak Molnaszecsődig, ez még további 16 kilométert jelent.

A versenyt azért tartják szeptemberben, mert akkorra már nagyjából lemegy a vízitúraszezon. Nemcsak a környékről, hanem az ország minden tájáról, sőt külföldről is várnak résztvevőket. Az idén 8–11 óra között lehet elrajtolni Szentgotthárdról, időmérés a körmendi Bárkaháznál lesz. A versenyzőknek legkésőbb 15 óráig el kell érniük Csákánydoroszlót, 17 óráig pedig Körmendet. Ellenkező esetben már nem számolnak az időeredményükkel. Ebben az évben 14 kategóriában lehet versenyezni, színtiszta női és férfi, valamint vegyes kajakban vagy kenuban, egyes és legfeljebb négyes egységekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában