Idegenben nyert az SZKKA U20

2020.09.28. 19:38

Nagyot harcolt az NB I/B-s fiatal szombathelyi női kézilabdacsapat

Az NB I/B-s női kéziabda-bajnokság 3. fordulójában idegenben győzött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U20.

Tóth Gábor

Szekszárdi FGKC–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U20 25-26 (12-14). – Szekszárd, 80 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Dáné, Gyimesi.

SZKKA: Christe – Biró 3, Forgács 4, Győri 4, Pődör B. 7/6, Lakatos, Horváth A. 4. Csere: Dobány, Csapó 1 (kapusok), Szmolek, Jefcsák, Török 2, Pődör R. 1, Zsemberi. Edző: Pődör Zoltán.

Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Hétméteres: 3/1, ill. 10/6.

A szombathelyiek kapták el jobban a rajtot, remekül támadtak, stabilan védekeztek, gyorsan tetemes előnyre tettek szert (9. perc: 1-6) Horváth Anna volt nagyon elemében. Időkérés után azonban rendezte sorait, elsősorban a védekezését a házigazda, felzárkózott, szoros lett a meccs (17. perc: 7-7). Váltott gólokkal, váltott vezetéssel közelítettek a felek a félidő végéhez. Végül a pontosabb, kapu előtt határozottabb vasiaknak jött ki jobban a lépés, kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre. Fordulás után is lendületben, támadásban maradt az SZKKA, Pődör Blanka heteseire építve 5-0-s rohammal nyitotta a második félidőt (37. perc: 12-19). Ismét időt kért, ismét megkezdte a felzárkózást a Szekszárd. A hajrában pedig ki is egyenlített (50. perc: 22-22). Rohanós, ideges játékot hozott a

meccs vége, de ismét az SZKKA tűnt higgadtabbnak: 24-24 után Győri és Török is betalált, szűk két perc maradt hátra. Pődör Rebekát még kiállították a játékvezetők, de így is már csak egy gólt engedélyezett ellenfelének a motivált, nagyot harcoló szombathelyi alakulat, azt is három másodperccel a vége előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában