bajnokság

2020.09.09. 21:01

Sakk: jól szerepeltek a SzoSI-sok

Jól szerepeltek a Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) versenyzői a korcsoportos magyar bajnokságon. Pergel Bence az U8-as korosztályban ötödik lett.

Pum András

Tapolcán három korcsoportban – U8, U10, U12 lány és fiú – rendezték meg a korcsoportos magyar utánpótlás-sakkbajnokságot, svájci rendszerben. Megyénket a Szombathelyi Sportiskola versenyzői mellett egy szentgotthárdi sakkozó képviselte. A legeredményesebb sportiskolás az U8-as fiúknál induló Pergel Bence lett, 4,5 ponttal húsz induló közül az előkelő ötödik helyen végzett úgy, hogy végig harcban volt az éremért. Utolsó partijában nyerő állása volt, de döntetlen lett a vége; pedig ha behúzza a meccset, ezüstérmes. A másik szombathelyi, Porpáczy Barnabás 3 pontjával a 13. helyen zárt. Az U10-es fiúknál 34 induló közül Bárdics Márkó 2 ponttal a 29. helyen végzett – a fiatal versenyző jobban is szerepelhetett volna, de túlizgulta a partikat.

Az U10-es lányoknál 15-en ültek asztalhoz, Dorner Ilona végig éremért harcolt, ám az utolsó előtti partiban nyerő állásnál nagyot hibázott, végül hetedik helyen zárt. Így is dicséret illeti, mert végig szépen játszott. Az U12-es fiúk 34 fős mezőnyében Porpáczy Márton 3,5 ponttal a 15. helyen végzett. Teljesítménye dicséretes, hiszen erős ellenfelekkel játszott, előzetesen fél pont volt vele szemben az elvárás. Ugyanebben a korcsoportban az egyetlen szentgotthárdi, Librecz Lénárd 1,5 pontot gyűjtve a 31. pozícióban zárta a tornát.

Ezek is érdekelhetik