Kosárlabda

2020.09.13. 20:52

Sikeres körmendi bemutatkozás – Egy mérkőzéssel emlékeztek Mogyorósy Szilárdra

Győzelemmel mutatkozott be a Mogyorósy Szilárd Emlékmérkőzésen az Egis Körmend kosárcsapata. A piros-feke­ték kilenc ponttal voltak jobbak a Sopron KC együttesénél.

Tóth Judit

Nagyszerűen sikerült Mócsán Bálint bemutatkozása az első körmendi meccsen

Fotó: Jámbori Tamás

Egis Körmend–Sopron KC 79-70 (19-17, 26-21, 20-19, 14-13). – Körmend, 600 néző, férfi kosárlabda Mogyorósy Szilárd Emlékmérkőzés.

Körmend: THAMES 18/6, MÓCSÁN 20/12, Durázi 8, Oroszi 2, TAYLOR 8. Csere: Williams 6, Takács 5/3, Mosely 8, Tóth 1, Vukas –, Németh 3, Érsek –. Vezetőedző: Ziga Mravljak.

Sopron: Dillard 11/3, THOMPSON 21/6, Takács –, Sitku 6, WIDEMAN 14. Csere: Jogéla 3, Supola 6/3, Borisov 2, Fazekas 5/3, Werner 2. Vezetőedző: Kostas Fleva­rakis.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2-4. 8. perc: 17-14. 14. perc: 30-21. 16. perc: 35-27. 26. perc: 58-46. 33. perc: 71-59. 38. perc: 77-65.

Kipontozódott: Tóth (40.)

Nagyszerűen sikerült Mócsán Bálint bemutatkozása az első körmendi meccsen
Fotó: Jámbori Tamás

A koronavírus-járvány miatt ezúttal nem tornával, hanem egy mérkőzéssel emlékeztek a körmendi kosárlabdacsapat egykori kiválóságára, a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Mogyorósy Szilárdra. Az ellenfél a Sopron KC együttese volt, Szilárdnak ide is volt kötődése, hiszen nevelőegyesülete mellett itt játszott évekig.

A mérkőzésen még nem állt Ziga Mravljak körmendi vezetőedző rendelkezésére Ferencz Csaba csapatkapitány, aki gyógyulófélben van térdsérüléséből. A hazai közönség ismerősöket is üdvözölhetett a vendégcsapatban, a kezdő ötösben ott volt Kevin Dillard, aki néhány meccs erejéig korábban pályára lépett piros-fekete színekben. A kispadon pedig civilben Halász Ákos, aki egykor szintén a Rába-parti együttest erősítette.

A Sopron kezdte nagyobb elánnal a találkozót, a házigazda álmosabbnak tűnt. Eleinte jobban célzott a vendég, de a negyed közepére egy Taylor-duplával átvette a vezetést a Körmend (8-6). A soproniaknál Wideman próbálta uralni a területet mindkét palánk alatt, az amerikai többnyire megoldotta a feladatát. Dillard is pörgött, néha túlságosan is, ami a hazaiaknak kedvezett.

Thames szerezte a találkozó első tripláját. A második negyed elején kilenc ponttal megugrott a piros-fekete csapat, kapaszkodott a Sopron, de tartotta az 5-10 pontos előnyt a Körmend. A Sopronnál egyértelműen Thompson volt a vezér, aki a félidőig csapata 38 pontjából 16-ot jegyzett.

Balogh Máté kapta idén a vándorserleget
Fotó: Jámbori Tamás

A szünet utáni játékrészt a hazaiak kezdték jobban, de hamarosan a 23 éves Mócsán Bálint mutatott extrát, kosarai után már 15 pontos különbség állt az eredményjelzőn (56-41). Az utolsó negyedben Dillard még villant egyet, de ez csak annyira volt elég, hogy tízen belülre került a vendég a lefújásig. Az első nyilvános mérkőzésén megérdemelten nyert a Körmend, bár javítandó hibák akadtak mindkét oldalon.

BALOGH MÁTÉ FEJLŐDÖTT A LEGTÖBBET

Az emlékmeccs előtt köszöntötték azt a 22 év alatti körmendi játékost, aki az elmúlt szezonban a legtöbbet fejlődött. Az idén Balogh Máté kapta a vándorserleget és a hozzá járó pénzjutalmat, amelyet Bebes István polgármester ajánlott fel a fiatal sportolónak. Balogh Mátét Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja és Hajba Ádám, az Egis Körmend ügyvezetője is köszöntötte. A csallóközaranyosi születésű fiatalember két évvel ezelőtt került Körmendre. Az idén érettségizett, oszlopos tagja az Egis Körmend U20-as csapatának, de a tervek szerint a felnőtt együttesben is számítanak rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában