kézilabda

2020.09.11. 20:28

SZKKA: az első győzelemért!

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az első győzelmét szeretné megszerezni a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként – szombaton 18 órakor kezdődik a meccs.

Tóth Gábor

Marosán György ismét leülhet a kispadra Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A tehetséges fiatal játékosokat, korosztályos válogatottakat felvonultató, újonc balatonboglári együttes az első fordulóban – némi meglepetésre – alaposan elverte a vendég Békéscsabát (33-22), majd nagy pofonba szaladt bele Érden (28-35). Az SZKKA két vesztes bajnokit tudhat a háta mögött: egy feszült hangulatú mérkőzésen egy góllal maradt alul a Dunaújváros otthonában (23-24), majd szerdán a Siófoktól kapott ki a papírformának megfelelő mértékben az Arena Savariában (26-36). Az SZKKA és a SZISE összecsapott a felkészülési időszakban, azt az edzőmeccset végig uralta, biztosan nyerte a szombathelyi gárda (35-31).

A Siófok ellen nem ülhetett le a kispadra Marosán György vezetőedző, aki ellen a Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi eljárást indított – a tréner ugyanis a Dunaújváros elleni vereség után élesen bírálta a játékvezetőket, minőség- és képességbeli hiányról beszélve. Marosán György pénteken délelőtt jelent meg a fegyelmi bizottság előtt. Az ítélet megszületett: a szombathelyi tréner négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, de felfüggesztve, vagyis Balatonbogláron már leülhet a kispadra – valamint 100 ezer forintos büntetést kell fizetnie.

Marosán György ismét leülhet a
kispadra Fotó: Cseh Gábor

– A Siófok ellen produkáltunk egy egészen remek első félidőt, a második játékrészben pedig a fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, vállalható vereséget szenvedtünk – vélekedett Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatának vezetőedzője. – És a mérkőzésen sikerült olyan elemeket gyakorolnunk, amelyekre szükségünk lesz a Balatonboglár ellen. Mert szombaton be kell gyűjtenünk az első győzelmünket! Felkészültünk az összecsapásra, tudjuk, hogy egy gyors, mozgékony, agresszív, sok egy az egy elleni párharcot felvállaló együttes vár ránk. Amely a Békéscsaba kiütésével jelezte, hogy hazai pályán bizony ütőképes. A mi csapatunk rutinosabb, kapusposzton, védekezésben és átlövőben jobbak vagyunk – talán kicsit esélyesebbként is lépünk pályára. Az a csapat nyer majd, amelyik jobban ráerőlteti a saját stílusát a másikra. Az edzőmeccsen látottakból nem érdemes sok következtetést levonni – egy sokkal jobb, motiváltabb és már szervezettebb rivális vár ránk. Nehéz, küzdelmes, ki­élezett összecsapásra számítok, de nagyon bízom a győzelemben. A Siófok elleni mérkőzést kisebb sérülés miatt kihagyó Biljana Bandelier, Mayer Szabina, Orbán Adrienn trió ismét játékra kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában