kézilabda

2020.09.08. 18:30

SZKKA: itt a Siófok

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a komoly erőt képviselő Siófokot fogadja ma 18 órakor az Arena Savariában.

Tóth Gábor

Katarina Tomasevic nem fog unatkozni a kapuban Fotó: SZP

Fotó: © Szendi Péter

A Siófok 2006-ban magyar bajnokságot nyert, 2019-ben diadalmaskodott a nemzetközi EHF-kupában. A tavalyi szezonban a második helyen állt a tabellán, amikor a koronavírus-járvány miatt eredményhirdetés nélkül félbeszakadt a bajnokság. Az első fordulóban az Érdet verte simán (30-22) szombaton. A második NB I-es szezonját kezdő SZKKA parázs meccset vívott a nyitó fordulóban, egyetlen góllal kapott ki pénteken a Dunaújváros vendégeként (23-24). A találkozón több érdekes játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket – Marosán György hangot is adott elégedetlenségének a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Katarina Tomasevic nem fog unatkozni a kapuban Fotó: Szendi Péter

– Nagyon bosszant a pénteki vereség, közel voltunk a győzelemhez, a meglepetéshez, sajnálom a lányokat – utalt vissza az első fordulóban történtekre Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőedzője. – Remekül küzdöttünk, úgy 40-45 percig jól is kézilabdáztunk, ám a hajrában rengeteget játszottunk emberhátrányban, amit nem bírtunk el. Kikaptunk, de a csapat hozzáállására, teljesítményére lehet építeni a jövőben. Most viszont egy olyan mérkőzés következik, amelyen finoman szólva sem mi vagyunk az esélyesek. A Siófok a Győr és a Fradi kihívója a bajnokságban, klasszis játékosokat vonultat fel, magyar és külföldi válogatottakat – nemzetközi szinten is magasan jegyzett csapat. Ez az a mérkőzés, amelyen élveznünk kell a játékot, tét nélkül léphetünk pályára. És persze a Siófok elleni mérkőzést fel kell használnunk arra is, hogy tanuljunk, fejlődjünk, és hogy felkészüljünk a szombati Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli rangadóra – nekünk azt a meccset kell megnyernünk! Biljana Bandelier, Mayer Szabina és Orbán Adrienn kisebb sérüléssel bajlódik, elővigyázatosságból mindhárman pihenőt kapnak – erőltetett a menetrend, szűk a keretünk, vigyáznunk kell a játékosainkra. A keretet a fiataljainkkal töltjük fel, Győri Viktória, Szmolek Apollónia és Kulcsár Dorottya kap lehetőséget az első csapatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában