kilenc bajnoki találatnál jár

2020.11.12. 07:00

A Haladás gólvágója – Medgyes Zoltánnal beszélgettünk

A Haladás NB II-es labdarúgócsapatának támadója, Medgyes Zoltán két góllal vette ki részét a Szentlőrinc (4-0) elleni sikerből. A csatár már kilenc gólnál jár.

Pum András

Medgyes Zoltán remek formában: a Szentlőrincnek két gólt lőtt

Fotó: Medgyes Zoltán

Két gól Siófokon, aztán egy Soroksáron, egy a Dorog ellen, egy találat Nyíregyházán, egy a Győr ellen, egy a Békéscsabának és vasárnap kettő a Szentlőrincnek. Medgyes Zoltán kilenc találatával a szombathelyi csapat házi gólkirálya, emellett holtversenyben második helyen áll az NB II. góllövőlistáján.

A Haladás 27 találatának közel egyharmadát szerezte a 25 éves támadó. Az egyébként lelkesen, sportszerűen játszó Szentlőrinc (4-0) ellen ráadásul két gyönyörű gólt szerzett. Nem véletlen, hogy a Nemzeti Sport a támadót választotta a 16. forduló legjobbjának a másodosztályban. De nemcsak ő, hanem valamennyi pályán lévő támadó jól teljesített. Rácz Ferenc és Tóth Barna gólt szerzett, Németh Márió gólpasszt adott.

Medgyes Zoltán remek formában: a Szentlőrincnek két gólt lőtt
Fotó: Unger Tamás

– Nem mondanám, hogy könnyű mérkőzés volt, taktikailag fegyelmezetten futballoztunk, s ennek eredménye lett a győzelem – mondta Medgyes. – Hogy mi változott a csákvári meccshez képest? Nagy különbség nem volt a két meccs között, persze tudom jól, hogy ott kikaptunk, most pedig nyertünk. De arra célzok, hogy Csákváron is ugyanúgy tettük a dolgunkat, ugyanúgy próbáltuk a játékot felépíteni. Azonban csalóka a Csákvár helyezése, mert nem olyan rossz csapat, mint azt a helyezése mutatja, simán bent fog maradni az NB II-ben.

A góljaim? Az elsőnél kaptam egy passzt Holdampf Geritől, átvettem a labdát, láttam egy szabad sávot, ahol megpróbáltam bevezetni a labdát – ez sikerült is. S miután már ziccerbe kerültem, arra koncentráltam, hogy a sarokra lőjem a labdát. Volt egy kis szerencsém is, hiszen a védő hozzáért. A másodiknál szintén Geritől kaptam a labdát, az volt a tervem, hogy ráviszem a védőre, úgy voltam vele, ha már egyet rúgtam, miért ne rúgjak még egyet? Becseleztem magam a tizenhatoson belülre és a hosszú, jobb sarkot céloztam meg – jól sült el.

A Szentlőrinc elleni mérkőzés alapján (is) úgy tűnt, Medgyes jól megérti egymást elöl Rácz Ferenccel és Németh Márióval is.

– Valóban így van, mind a két csapattársammal nagyon jól megértjük egymást. Ferivel ugyan korábban sokat nem játszottam együtt, de már pontosan tudjuk, hogy gondolkodik a másik a pályán, merre indul be, hová kell a labdát adni. Márióval viszont régóta együtt futballozunk, együtt nőttünk fel – róla is nagyon tudom, hogy hogyan gondolkodik a pályán. Habár már kilenc találatnál járok, nem gondolkoztam a gólkirályi címen, hiszen még nagyon hosszú a bajnokság. Úgy vagyok vele, nem nézem, ki hány góllal áll előttem, mindig a következő meccsen próbálom a legtöbbet nyújtani és kihozni a helyzetekből, szituációkból a legtöbbet.

A soron következő három bajnokin a zöld-fehérek sorrendben a sereghajtó DEAC, a második Budaörs vendégei lesznek, majd a listavezető DVSC-t fogadják.

– A DEAC jelen pillanatban kiesőjelölt, ám nem szabad lebecsülnünk, jó erőkből áll. De természetesen győzni kell. A Budaörs ellen pedig ha tudjuk hozni a mostani formánkat, nem lehetetlen a három pont megszerezése. A DVSC kiemelkedik a mezőnyből, de nem kell tartani tőle sem, ugyanolyan fegyelmezetten, taktikusan kell játszunk mint a korábbi mérkőzéseken és akkor a Loki ellen is pontot vagy pontokat tudunk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában