tornászok

2020.11.06. 18:41

Csapatbronz az ifjúsági ob-ról

Budapest Az ifjúsági női tornászok I. osztályú csapatbajnokságán bronz­érmet szerzett a Delfin SI SE együttese. Az ifik egyéni bajnokságán Horváth Emma felemás korláton aranyérmes lett.

Horváth Erika

Tornászok , 20201105, ut, Borbás Maja, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina, Tüzes Hanna, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Óvintézkedésekkel, zárt kapuk mögött rendezték meg a Központi Tornacsarnokban az egyéni ob-t, külön időpontban a nőkét és a férfiakét. A felnőtteknél a szombathelyi Delfin Sportiskolai Sportegyesület sérült Európa-bajnoka, Dévai Boglárka távollétében egy versenyzőt delegált. Tömböl Boglárka hosszú szünet után először versenyzett, összetettben 43,90 ponttal a nyolcadik helyet szerezte meg. Egy szerdöntőbe is bejutott, gerendán hatodikként zárt (9,00).

Az ifjúságiak első verseny­napján rendezték meg a korosztály csapatbajnokságát. A Delfin SI SE Borbás Maja, Tüzes Hanna, Maráczi Fruzsina és Horváth Emma összeállításban 88,60 ponttal bronzérmes lett a Dunaferr (95,70) és a KSI (93,60) mögött. Ezen a napon hirdették ki az egyéni összetett végeredményét is. A szombathelyiek, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai közül Horváth Emma szerepelt a legeredményesebben, 45,10 ponttal a negyedik helyet érdemelte ki, Maráczi Fruzsina (43,50) a hetedik, Borbás Maja (41,50) a 11. helyen zárt. Másnap három szerenkénti döntőben is indulhatott Horváth Emma: felemás korláton 11,30 ponttal begyűjtötte a bajnoki címet, ugráson (12,15) és talajon (10,90) hatodik lett. Borbás Maja felemás korláton végzett a hatodik helyen (8,30).

– Bár helytálltak a lányok a nyomasztóan üres csarnokban, nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Az edzéseken mutatott forma alapján többet vártunk a csapattól – értékelt Vizer Erzsébet vezetőedző. – Nem igazán tudjuk, mi volt a baj, lehet, hogy elszoktak a versenyzéstől. Mert sok apró hibával tornásztak. Reméljük, hogy a jövő hétvégén jobban sikerülnek a gyakorlatok.

November 13–15-én, péntektől vasárnapig Győr lesz a házigazdája a felnőtt csapatbajnokságnak és a mesterfokú bajnokságnak. A Delfin SI SE a Tömböl Boglárka, Borbás Maja, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina négyessel készül az újabb megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában