Begyűjtöttek egy aranyérmet és egy negyedik helyet

2020.11.19. 17:59

Remeklő extrém futók

Szépen szerepeltek az STG-Szombathely sportolói a Spartan Honor Race elnevezésű extrém futóversenyen.

Tóth Gábor

A dobogó legfelső fokán a szombathelyi csapat

Fotó: VN/STG-Szombathely

A kétnapos viadalnak Veszprém környéke adott otthont. A szervezők két távon hirdettek versenyt: a sprintszámban 6,6 km-es táv, 26 akadály, míg a szuper kategóriában 11,5 km-es távolságon 32 akadály várt a résztvevőkre. A rangos, népszerű erőpróbát áprilisban rendezték volna meg, csak az egészségügyi helyzet miatt csúszott át novemberre.

Az STG-Szombathely extrém futói természetesen rajthoz álltak Veszprémben – igaz, betegség miatt akadtak hiányzók. Az első versenynapon a sprintszámot bonyolították le. A szombathelyi együttes remekelt, a dobogó legfelső fokára állhatott fel a 163 csapatot felvonultató mezőnyben (Hangay Krisztián, Horváth Tamás, Gombás Dániel, Bódi Krisztián, László Gergely, Jagodics Géza, Bleyer Helga, Farkas Krisztina, Farkas Ákos, Szegedi Szilveszter, Mihály Péter, Tarsoly Zoltán, Koroknai Bálint, Horváth Szilárd, Major Gábor). Ki kell emelni László Gergelyt, aki első versenyét teljesítette, illetve Jagodics Gézát, aki hosszú sérülés után tért vissza. Másnap a szuper táv következett: 100 csapat versenyzett, az STG-Szombathely (Horváth Péter, Baranyai Bettina, Németh Szabolcs, Tarsoly Zoltán, Petrovics Szabolcs, Farkas Ákos, Mihály Péter, Hangay Krisztián, Gombás Dániel, Horváth Tamás) az előkelő negyedik helyen zárt.

A dobogó legfelső fokán a szombathelyi csapat Fotó: VN/STG-Szombathely

– Elégedett vagyok az eredményekkel, és büszke vagyok minden sportolónkra – értékelt Horváth Tamás, az STG-Szombathelye csapatvezetője. – Sajnos ez az év nem jól alakul, a koronavírus-járvány miatt átalakult a versenynaptár, sorra maradnak el a versenyek – ezért minden versenyzési lehetőséget meg kell becsülni. Ettől függetlenül mi folyamatosan dolgozunk, edzésben vagyunk, készülünk. Most pedig következik a téli az alapozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában