Teke-ob hazai pályán

2020.11.05. 17:39

Tíz Vas megyei játékos a répcelaki döntőben

A hétvégén tekenagyüzem lesz megyénkben. Szombaton és vasárnap Répcelakon a férfi országos egyéni döntőt, Szentgotthárdon a fiú serdülő és ifjúsági területi versenyt rendezik.

Pum András

A férfiak országos döntőjébe 32 versenyző juthatott be. Szombaton rendezik meg a 120 vegyes gurításos egyéni versenyt a répcelakiak négysávos pályáján. Az első kvartett 10 órakor kezd, az utolsó négyes pedig 17 órakor. Vas megyét tíz tekés képviseli: Répcelakról Molnár Pál, Pintér Károly, Móricz Zoltán, Horváth Zoltán, Kuslics Gergely és Bíró Patrik, Szentgotthárdról Cserpnyák Árpád, Cseh Bence és Takács Tamás, Balog­unyomból pedig Józsa Gábor. Másnap, vasárnap 9 órakor kezdődik a kieséses rendszerű sprintverseny. Az összetett végeredménye pedig majd a résztvevők első napi és a sprint versenyen elért legmagasabb eredményeinek összesítésével alakul ki.

Szentgotthárdon is lesz egy egyéni tekebajnokság, szombaton, szintén 32 résztvevővel a serdülő (U18) és ifjúsági (U23) fiúk területi (Vas és Zala megye) 120 vegyes gurításos versenye. A viadal 10–18 óráig tart. Az első 16 helyezett jut tovább a decemberi, nyugat-dunántúli viadalra.

A koronavírus-járvány miatt az országos szövetség döntése értelmében Répcelakon nem lehetnek nézők, Szentgotthárdon viszont – a járvány­ügyi előírások betartásával – fogadhatnak szurkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában