Távozott

2020.12.28. 19:54

Elhagyta az Egis Körmend kosarasainak szakmai stábját Patai Benjamin

Az NB I-es csoporttárs a Jászberény vezetőedzője lett.

Horváth Erika

20200918 EGIS-Körmend kosárlabda csapat , Körmend, Szendi péter, Vas Népe - Patai Benjmin edz

Fotó: Szendi Péter

A több idegen nyelvet is remekül beszélő, Németországban született – nagyszülei révén körmendi kötődéssel is bíró – fiatal szakember 2019 májusában érkezett az Egis Körmendhez. Az Egyesült Államokban pszichológiából diplomázott, ott kezdődött edzői pályafutása is. Magyarországon két évet töltött a győri női csapatnál, majd következett Körmend, ahol segédkezett a felnőttcsapat mellett, illetve az U20-as korosztályos együttes vezetőedzője volt. Nagy szerepet kapott a klubnál tavaly elindított utánpótlásprogramban, legutóbb az U20-asokkal képviseltette magát a Rába-­parti klub az Alpok-Adria Kupában.

Patai Benjamin a Jászberényi KSE NB I-es csapatának vezetőedzői posztjára mondott igent – Lo Elhadji Malickot váltotta, aki maradt a jászságiak szakmai stábjában –, hétfőn már meg is tartotta első edzését az új klubjánál. A berényiek a csoport sereghajtói, eddigi 11 meccsükből még egyet sem tudtak megnyerni. Időközben sorra cserélték le a légiósaikat. Még a karácsonyi ünnepek alatt is bejelentettek két újabb szerzemény, a horvát center, Mladen Primorac és a négyes poszton bevethető amerikai Xeyrius Williams szerződtetését. Utóbbi éppen Körmendről tette át székhelyét Jászberénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában