Döntő

2020.12.01. 19:00

Ezüstérmes lett a Crushers – Befejeződött az idei divízió I-es amerikaifutball-bajnokság

Az NBA Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata elveszítette a döntőt a Győr Sharks ellenében – így ezüstéremmel zárta a 2020-as szezont.

Tóth Gábor

Az NBA Crushers 2020-as csapata – szépen teljesített a szombathelyi gárda Fotó: VN/DigitalSport/Tenk László

A 2020-as divízió I-es amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának első meccsén a Győr 28-26-ra verte a szombathelyi együttest – a Crushers a döntőben próbált visszavágni esélyesebb, tavaly még a profi-félprofi HFL-ligában szereplő ellenfelének (a koronavírus-járvány miatt idén nem rajtolt el a HFL-liga, így azokat a HFL-csapatokat, amelyek vállalták a szereplést, a divízió I-be sorolták be).

Két minőségi, jól felkészült, motivált csapat csapott össze – természetesen zárt kapuk mögött – a Győr hazai pályájának számító nyúli sporttelepen. Az első támadások mindkét oldalon elhaltak az erős védelmeken. Aztán a második negyed elején a Győr futott egy touchdownt (TD), majd az extra pontot is értékesítette (7-0). Gyorsan reagált a Crushers, Baranyai Bence passza találta meg Trevin Howardot – a TD után az extra pont is sikerült, egyenlített a vasi gárda (7-7). A folytatásban viszont a kiváló ukrán irányító, Cserepivszkij által vezérelt győriek rákapcsoltak, két TD-t és két extra pontot is jegyeztek, elléptek (21-7). Végül biztos előnyük tudatában vonulhattak nagyszünetre (29-7).

Az NBA Crushers 2020-as csapata – szépen teljesített a szombathelyi gárda Fotó: VN/DigitalSport/Tenk László

Fordulás után próbált újítani a Crushers, de nem tudta feltörni a Győr védelmét – ráadásul a rutinos hazaiak az idővel is jól sáfárkodtak. Sőt, öt perccel a vége előtt egy mezőnygóllal tovább növelték előnyüket, ezzel el is dőlt az összecsapás sorsa (32-7). A Crushers becsületből még megnyomta a hajrát, Trevin Howard futott egy TD-t, ami után a kétpontos kísérlet nem sikerült. Így 32-13-as eredménnyel, magabiztos, megérdemelt győri sikerrel ért véget a finálé. A zsinórban szerzett két aranyérem után az NBA Crushers másodikként zárta a 2020-as divízió I-es szezont.

– Az első negyed kiélezett csatát hozott, egyik csapat sem talált fogást a másikon – árulta el Májer László, az NBA ­Crushers elnöke, játékosa. – Még a második játékrész eleje is kiegyenlített volt, aztán sajnos olyan hibákat vétettünk, amit egy Győr szintű csapat ellen nem lehet – járt érte a büntetés. Tegyük hozzá, ellenfelünknek szerencséje is volt, továbbá érdekes bírói ítéletek is sújtottak minket – a bírók tévedéseit fejben sajnos nehezen dolgoztuk fel. Így a szünetben felfokozott idegállapotban, komoly hátrányban mentünk az öltözőbe. A második fél­időre rendeztük a sorainkat, nagyot küzdöttünk, de igazából nem tudtunk újítani, már nem sikerült szorossá tenni a meccset.

Összességében megérdemelten nyert ellenfelünk, jól felkészült belőlünk, jobban jött ki a fontos szituációkból. Sajnos a támadó szekciónk vezetője, Balogh Tamás megbetegedett, nem tudott eljönni velünk a döntőre, az ő hiánya érzékenyen érintett minket, ami a második negyedbeli fejetlenségben csúcsosodott ki. A Győr erős csapat, jó légiósokkal, válogatott magyar játékosokkal, remek szakmai stábbal – és veretlenül vitte végig a szezont. Nincs miért szégyenkeznünk.

– Egyébként nem vagyunk elégedetlenek az ezüstéremmel. Elég szépen teljesítettünk minden idők legerősebb divízió I-es bajnokságában, jó meccseket játszottunk, szép győzelmeket arattunk, fejlődtünk – a Miskolc elleni elődöntő örökre emlékezetes marad. Most fújunk egyet, igyekszünk tanulni például a döntőben elkövetett hibáinkból, aztán nekiállunk a felkészülésnek. Jövőre pedig megpróbáljuk visszahódítani a bajnoki címet – zárta szavait Májer László.

Az ezüstérmes csapat névsora: Baranyai Péter, Horváth L. Bence, Erki-Kiss Péter, Lőke Dániel, Pákay Gábor, Baranyai Bence, Boros Áron, Bökfi Kornél, Eberhardt Dániel, Gálos Márk, Gálos Márton, Gerencsér Milán, Gergye Zoltán, Hasznos Sebastian, Horváth János, Lóránth Máté, Májer László, Mészáros Péter, Orsós Attila, Pantali Dániel, Piskor Péter, Radics Rajmund, Rozmann Ferenc, Rozmann Gábor, Simon Bálint, Szabados Ádám, Szabó Áron, Tasnádi Patrik Alex, Tatár István, Tóth András, Szűcs Fábián, Trevin, Kain Howard, Billy R. Hatten, Illés Zoltán, Bátor Botond, Dévai Dániel, Kollarits Zsolt, Tóth Máté, Németh Patrik, Ökrös István, Békei Norbert, Kiss Dávid, Tóth Barnabás, Gáspár Barnabás játékosok, Tatár Sándor, Balogh Tamás és Őri Csaba, a szakmai stáb tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában