Horváth Zoltán Emlékdíj

2020.12.17. 19:59

Ifjú és tehetséges kosarast díjaztak Szombathelyen

Az idei esztendőben Sövegjártó Ábel érdemelte ki a Falco ifjú, tehetséges kosarasait megillető Horváth Zoltán Emlékdíjat.

Tóth Gábor

20201212 Falco - DEAC NB1-es férfi kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az emlékdíjat olyan kosarasnak ítéli oda évről évre a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány kuratóriuma, aki több kritériumnak is megfelel: 23 évnél fiatalabb; legalább négy évet töltött el a szombathelyi utánpótlásban és a felnőtt csapatban; hozzáállása, edzésmunkája céltudatos és példaértékű; életmódja élsportolóhoz illő; kiemelkedő eredményeket ért el; tehetsége alapján a hazai kosárlabdázás meghatározó játékosává válhat; tevékenysége, sportolói pályafutása példa értékű a szombathelyi utánpótlás számára.

Az idén Sövegjártó Ábelre esett a kuratórium választása – az elismerést szombaton a Debrecen elleni hazai bajnoki előtt adta át a jelenleg sérülésből lábadozó díjazottnak Wagner József, az alapítvány elnöke és Nagy Csaba, az alapítvány titkára. A Falco 18 esztendős játékosa 2009-ben kezdett el kosarazni. Tagja volt az U15-ös és az U16-os válogatottnak, járt B divíziós Európa-bajnokságon, a Szombathelyi Sport­iskola az elmúlt időszakban öt alkalommal is díjazta teljesítményét. Van bronzérme a kadetbajnokságból, szerzett ezüstérmet diákolimpián – 2013-ban és 2016-ban is tagja volt a diákolimpia All Star csapatának. Jelenleg a Falco U20-as csapatának alapembere, és az idei szezontól már a Falco felnőtt keretéhez tartozik.

Nevelőedzői: Kovács Zsolt, Bakon Csaba, Perlné Kalamár Zsuzsa, Szarka Zsuzsanna, Bíró Zsófia, Váradiné

Szarka Ildikó, Für Attila, Simon Bence, Hollósy Tibor, Váradi Kornél, Váradi Attila, Gábor Máté, Svajda Gábor, Karagity Milán.

A korábbi díjazottak: Szanati Mátyás (2012), Will Tamás (2013), Perl Zoltán (2014), Váradi Benedek (2015), Bognár Kristóf (2016), Simon Kristóf (2017), Hódi Patrik (2018), Körmendi Bence (2019).TG

Kiemelt fotónkon: Sövegjártó Ábel az emlékplakettel – balról Wagner József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában