kosárlabda

2021.01.24. 20:32

Behúzták a kötelezőt

Az amatőr NB I.-es női kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE biztosan gyűjtötte be a kötelező győzelmet a vendég Tata ellen.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A listavezető fogadta az utolsó előttit, a hazaiak léptek pályára abszolút esélyesként. A vasiaktól Preisinger személyében egy kulcsember hiányzott.

Szombathelyi Egyetemi SE–Tatai SE 100-63 (21-24, 26-19, 21-8, 32-12). – Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, amatőr NB I.-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Csák, Kállai.

SZoESE: KOVÁCS G. 22/6, SZABÓ-HAKLITS 20/12, BALOGH V. 16, Sándor –, Plózer 9. Csere: MEZŐSI 15/3, Püspöki 4, KOLTAY 12/6, Dervalics 2, Szanati –. Edző: Szabó László.

Enerváltan kezdett a SZoESE, és a folytatásban sem javult fel a játéka, főleg védekezésben hibázott sokat. Ezt kihasználva a Tata tett szert vezetésre, és meg is nyerte az első negyedet. A második etapban azonban rendezte sorait a SZoESE. Erősebb tempóra váltott, mind védekezésben, mind támadásban pontosabban, hatékonyabban játszott. Fokozatosan őrölte fel ellenfelét, felzárkózott, egyenlített, majd a vezetést is átvette. Így a nagyszünetben már hazai előnyt mutatott az eredményjelző (20. perc: 47-43).

Fordulás után pedig óriási lendülettel tért vissza a pályára a SZoESE, nem tudta tartani a lépést a Tata – így a harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés sorsa (30. perc: 68-51). A záró játékrészben örömjátékot produkált a házigazda, nem lassított, végül kiütéses vereséget mért ellenfelére. A 100. hazai pontot Szabó-Haklits szerezte triplából.

Szabó László: – Voltak ugyan hibáink, de mi irányítottuk a meccset, csapatként játszottunk, biztosan, megérdemelten győztünk. Örülök, hogy mindenkinek adhattam bőven játéklehetőséget – amivel igyekeztek is élni a lányok. Sok jó egyéni teljesítmény akadt, de Mezősi és Koltay remek játékát külön is kiemelném.

Kiemelt képünkön: Kovács Georgina 22 pontig jutott, kétszer távolról is betalált, és adott 20 gólpasszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában