Labdarúgás

2021.01.22. 07:00

Csilus Tamásnak hiányoznak a szurkolók

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának középpályása, Csilus Tamás tavasszal feljebb lépne csapatával a tabellán.

Pum András

20201019 Haladás - Győr NB2-es férfi futball mérkőzés első félidő, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Csilus Tamás

Fotó: Unger Tamás

A tavalyi év egyik legjobb vasi igazolása a július 23-án Siófokról szerződtetett Csilus Tamás. A középpálya több posztján, sőt a védelemben is használható futballista ősszel 18 alkalommal volt kezdő, egy gólt szerzett. A 25 éves játékos nélkül immáron nehezen képzelhető el a Haladás játéka, Csilus nemcsak ahhoz ért, hogy megállítsa az ellenfél akcióit, hanem a támadásokat is nagyban segíti. Kulcsember.

– A téli szünet alatt volt egy kis műtétem, de ez csupán anynyiban befolyásolta a felkészülésem, hogy az első napokban külön edzettem, a labdás tréningeket ki kellett hagynom – mondta Csilus Tamás. – Múlt hét óta viszont már a többiekkel együtt készülök, úgyhogy semmi akadálya sem lesz annak, hogy a rajton pályára lépjek. Nem mondok újdonságot azzal, hogy egyáltalán nem bánom, hogy jövő hétvégén tétmeccset játszunk, és nincs már az a régi, olykor több mint két hónapos felkészülés, napi két edzéssel. Anno már nagyon ki voltunk éhezve a játékra, örülök, hogy most nem kell enynyit várnunk. Jók az edzések, sok fiatal van velünk, úgy látom, közülük többen is kimondottan ügyesek – úgyhogy nagyon bizakodó vagyok. A csapat magja egyben maradt, egyedül Dragóner Filip érkezett, aki viszont nagy segítség lesz a Hali számára. Ami a saját teljesítményemet illeti, szerintem az őszi játékomat nem érheti panasz, az átlagosnál picivel jobb futballt tudtam betenni a közösbe. Úgy érzem, mostanra már megismertek a Haladás-szurkolók, tudják, mit várhatnak tőlem, mire vagyok képes, de tavaszszal szeretnék még több extrát nyújtani, még tovább fejlődni. Hogy elfogadnám-e a bajnokság végén is a hatodik helyet? Világ életemben mindig többre és többre vágytam – úgyhogy nem. Szeretnék feljebb lépni a tabellán, az első öt a célom. Ez már ősszel is összejöhetett volna, ám bosszantóan sok pontot veszítettünk el. Tavasszal az idáig vezető hibákat kell kijavítanunk, és persze újakat sem szabad elkövetnünk. Az viszont számunkra óriási érvágás, hogy szurkolóink – ki tudja, meddig még – biztosan nem lehetnek velünk. Az NB II.-ben talán egyedül Debrecenben van hasonló létszámú és ilyen hangos tábor, mint a mienk. A hazai mérkőzéseink élményszámba mentek, úgyhogy nagyon fognak hiányozni a szurkolók. Remélem, mielőbb vége lesz ennek a vírusos időszaknak, és újra drukkereink előtt futballozhatunk. Nekünk az a dolgunk, hogy addig is olyan teljesítményt nyújtsunk, hogy minél nagyobb létszámban térjenek vissza majd a lelátókra.

A szombathelyiek vasárnap 13 órakor Gyirmóton a Szolnok ellen tartják bajnoki főpróbájukat. A tavaszi rajton pedig jövő vasárnap (17.00) a Gyirmót látogat a Haladás-stadionba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában