kosárlabda

2021.01.25. 21:12

Jöhet a Jászberény

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság első fordulójából elmaradt meccset pótol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: csütörtökön 18 órakor a Jászberényt fogadja. A hazaiak számára köte­lező a győzelem.

Tóth Gábor

Falco KC Szombathely csapatfotózás Képen: Benke Szilárd 20200918 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Benke Szilrd

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A Falco KC kisebb hullámvölgyet járt meg az elmúlt napokban, hetekben: kiesett a Bajnokok Ligájából, majd váratlan vereségbe futott bele a Kaposvár vendégeként. Ám a nehéz időszakot egyértelműen maga mögött hagyta azzal, hogy kedden roppant magabiztosan nyert rangadót a jó erőt képviselő Alba Fehérvár ellen.

A 95-84-es sikerből nagyszerű játékkal vette ki a részét a Falco válogatott játékosa, ­Benke Szilárd – aki hosszabb ideje nagy formának örvend.

A szombathelyiek kulcsembere kedden 32 percet töltött a pályán, ez idő alatt 24 pontig jutott, dobott négy triplát is – a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett.

– A Kaposvár elleni vereség után mindenki magába nézett, átbeszéltük a történteket a szakmai stábbal is, fejben rendeztük a sorainkat és felspannolva léptünk pályára az Alba ellen – fogalmazott Benke Szilárd. – A fehérváriak ellen bizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, hogy nem felejtettünk el kosárlabdázni, hogy nincs semmi különösebb probléma. Nagyon jól játszottunk, szinte végig kézben tartottuk a mérkőzést, magabiztosan nyertünk – az eredmény talán nem is tükrözi a két csapat között érzékelt különbséget. A feladat viszont adott: ha tudunk ilyen szinten, ilyen eredményesen kosárlabdázni, akkor a jövőben is erre kell törekedni!

Az Alba elleni győzelmével a Falco (10 győzelem/3 vereség) ismét fellépett a tabella első helyére. A soros ellenfél, a Jászberény sereghajtóként érkezik Szombathelyre, mind a 18 bajnokiját elbukta. Nem kérdés, hogy a Falco a kötelező győzelemért lép pályára. December közepén egyébként a vasiak 108-81-re nyertek Jászberényben. A Berény legutóbb szombaton meccselt, Debrecenben maradt alul 70-106 arányban.

– A Kaposvár elleni vereség megtanított minket arra, hogy egyetlen rivális ellen sem mehetünk biztosra, a Jászberény elleni mérkőzést sem fogjuk félvállról venni – folytatta Benke Szilárd. – Ugyanolyan motivációval, lendülettel fogunk pályára lépni, mint tettük az Alba ellen. Ráadásul a Berény több új játékost is igazolt az elmúlt időszakban, új csapatot épít – vagyis egyáltalán nem veszélytelen ellenfél. Erőltetett menetben vagyunk, három-négy mérkőzést játszunk hetente. De fizikálisan szerencsére rendben van a társaság.

Kiemelt képünkön: Benke Szilárd remek formának örvend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában