Haladás-Viktória

2021.01.25. 18:02

Új edző a Viktóriánál – Székely Tibor vette át a női labdarúgócsapat irányítását

Új edző, Székely Tibor irányítja a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatát

Pum András

új edző Haladás Viktória Fc,Kiss Tamás, Székely Tibor, Séllei Árpád, Markó Edina,20210125, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A múlt heti ráhangolódó edzések és felmérések után hétfőn este elkezdte a komoly munkát a tavaszi szezonra a női labdarúgó NB I. hatodik helyén álló Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A tréninget azonban már nem a tavalyelőtt decemberben kinevezett Szabados György, hanem Székely Tibor irányította. Szabadossal ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontottak a szombathelyiek. Székely Tibor neve nem ismeretlen Szombathelyen, a szakember 2010 októberétől 2011 novemberéig Aczél Zoltán segítőjeként dolgozott a Haladás NB I-es labdarúgócsapatánál, majd 2014 áprilisáig Artner Tamás másodedzője volt a zöld-fehéreknél.

Ezt követően az NB II-es Szigetszentmiklós edzője volt, aztán Artner Tamás másodedzőjeként az NB I-es Dunaújvárosnál dolgozott. Majd a másodosztályú Ajka trénerévé nevezték ki. Ezután másfél évig a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián vezette az U17-es és U19-es csapatot, mielőtt fél évig az akkor második ligás ZTE-nél Artner Tamás mellett ténykedett. Az utóbbi két és fél évet az FTC utánpótlás-akadémiáján, az U15-ös, U17-es és U19-es csapat mellett töltötte.

Középen az új vezetőedző, Székely Tibor Kiss Tamással (balról), a Haladás-Viktória klubmenedzserével és Séllei Árpáddal (jobbról), a Szombathelyi Haladás ügyvezetőjével
Fotó: Unger Tamás

– Két hete kersetek meg a Haladás-Viktóriától, majd a napokban felgyorsultak az események– mondta Székely Tibor. – Örömmel vállaltam el a feladatot – óriási kihívásként tekintek erre a munkára! Dolgoztam már az NB I-ben, NB II-ben, NB III-ban, az utánpótlásban, a női futballban még nem, most ennek is eljött az ideje. Ezzel bezárult a kör, s mivel ennyi helyen dolgoztam, hiszem, hogy hitelesen tudok véleményt formálni. Természetesen még új nekem ez a közeg, bár amikor az FTC utánpótlásánál dolgoztam, mindig figyelemmel kísértem a női együttes szereplését. És mióta elvállaltam a szombathelyi munkát, végignéztem a csapat meccseinek összefoglalóit.

- Biztos vagyok benne, hogy lesz mit tanulnom a női futballistáktól, miként nekik is tudok olyan dolgokat mutatni, amelyek hasznukra lehetnek. Tisztában vagyok a Viktória dicső múltjával, és az a célom, hogy hosszabb távon újra a régi fényében tündököljön a csapat és a dobogón végezzen. Rövid távon pedig az, hogy minél előbb egy ütőképes csapatot alakítsak ki, mellyel egyre feljebb lépkedünk a tabellán. A női akadémia megalakulásával az utánpótlásra is bátran támaszkodhatok majd.

 

Székely korábban évekig Szombathelyen élt, így ismerős helyre tér vissza.

– Szerettünk itt lakni, a két legkisebb gyermekem Szombathelyen született – tudtuk meg Székelytől. – Sok barátom van a városban, úgyhogy nem lesz gond a beilleszkedéssel. Izgatottan várom az újabb szombathelyi munkámat!

- Szabados György munkájával alapvetően elégedettek voltunk, de közös megegyezéssel szerződést bontottunk vele, további sok sikert kívánunk pályafutásához – mondta Kiss Tamás, a Haladás-Viktória klubmenedzsere. – A szakmai vezetés ugyanis úgy döntött, az átalakulás, azaz a női akadémia létrejöttével új edzőre, Székely Tiborra bízza a felnőttcsapat vezetését. Tibitől azt várjuk, hogy stabilizálja a csapat szereplését és előbbre lépjen vele a tabellán, a következő bajnokságban pedig már komolyabb célokért kell küzdenünk. Ami a játékoskeretet illeti, elképzelhető, hogy lesznek érkezők, távozóval nem számolunk. Sajnos a vírus miatt a korábbi évekkel ellentétben idén nem tudunk komoly külföldi csapatok ellen felkészülési mérkőzéseket vívni, így az edzéseken belül fiúcsapatokkal csapunk össze.

A tavaszi szezon március 13-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában