Tizenöt gólt dobott az AVUS

2021.02.28. 20:15

A szombathelyi vízilabdázók könnyedén verték egri ellenfelüket

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 12. fordulójában az AVUS kilenc góllal verte az egri Eszterházy SC együttesét.

Pum András

20201212 Szombathely AVUS - Angyalföldi Sportiskola és DSE OB I/B férfi vízilabda mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Hajmási András

Fotó: Cseh Gábor

AVUS–Eszterházy SC 15-6 (4-1, 3-1, 4-2, 4-2). – Szombathely, OB I/B-s vízilabdamérkőzés, vezette: Pagács, Irmes.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 4, Ekler Zs. 1, Szőke 1, Sági 1, Landherr 3, Kurucz. Csere: Horváth A., Németh L. 3, Baranyai 1, Makrai 1, Csányi, Szabó B., Fatalin. Edző: Gortva Zoltán.

Eszterházy: Kazsimér – Antal 1, Mata 1, Rozsnyay 1, Kompos, Németh R., Sík 1. Csere: Podlovics, Tomozi, Nagyváradi 1, Bukta 1. Edző: Tóth Péter

Az őszi mérkőzésen 15-3-ra nyertek az aligátorok Egerben – ezúttal is ők számítottak a mérkőzés esélyesének. Meglepetésre az egri főiskolások gyorsan vezetést szereztek. Nem sokáig tartott az örömük, mert szép lassan helyreállt a „világ rendje”. A szombathelyiek ugyan még Hajmási révén büntetőt hibáztak, ám Szőke egyenlített, Hajmási akcióból betalált – egymás után szerezte góljait a hazai gárda. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a vasi támadásokkal, az első negyed után 4-1-re vezettek a hazaiak.

A második negyed első gólját Hajmási szerezte büntetőből és bár 5-2-re szépítettek az egriek, folytatódott a hazai gólgyártás. A nagyszünetre eldőlt a mérkőzés, az aligátorok 7-2-re vezettek. A harmadik negyedben sem vettek vissza a szombathelyiek, remekül pólóztak, támadásban hatékonyak, védekezésben pedig stabilak voltak. A vendégek egyre inkább elkészültek erejükkel. Az utolsó negyedben Landherr Csongor két akciógóljával tovább nőtt a hazaiak előnye (13-4). Az egriek egyetlen célja ekkor már csak az volt, hogy lehetőleg elkerüljék a nagy különbségű vereséget. A meccset végig uraló AVUS végül 15-6-ra nyert.

Gortva Zoltán: – Próbáltuk komolyan venni a mérkőzést – ez sikerült is. Játszottuk a saját játékunkat, elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával és az eredménnyel.

Kiemelt képünkön: Hajmási András négy gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában