Az alapszakasz utolsó meccsén

2021.02.15. 22:30

Futsal: elvesztette veretlenségét a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában a felforgatott Haladás VSE az Újpest vendégeként szenvedett vereséget – egy már tét nélküli meccsen.

Tóth Gábor

A szombathelyiek már megnyerték az alapszakaszt, vagyis tét nélküli mérkőzésen léptek pályára. Így három kulcsember, Dróth, Vas és Darrieer nem is került be a keretbe, de Alasztics és Simic sem kapott lehetőséget a meccsen.

Újpest RFC-220 Volt – Haladás VSE 2-1 (1-0). – Budapest, zárt kapuk mögött, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Hartung, Muhari.

Újpest: Tyukász – Lucas, Szeghy, Horváth B., Ricardo. Csere: Dohány, Németh M., Fekete M., Nehéz, Lineker, Klushyn, Suscsák, Fekete O. Edző: Frank Tamás.

HVSE: Gyimesi – Hajmási, Horváth P., Dávid, Gerencsér. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Nagy K., Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Szakasics, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Suscsák (4., 26.), ill. Gerencsér (37.).

A mérkőzés elején hiába birtokolta többet a labdát a Haladás, nem tudott mit kezdeni a masszívan védekező házigazdával. Az Újpest viszont rögtön az első támadását gólra váltotta – szépen kidolgozott akcióból szerzett vezetést. Kicsit enerváltnak tűnt a szombathelyi alakulatból, hiányzott a sebesség, az agresszivitás a játékából. Rossz passzok, labdavesztések követték egymást, amelyekből remek kontrákat vezetett az Újpest. A szombathelyiek szerencséjére elpuskázta helyzeteit az egyre lelkesebb házigazda – igaz, Gyimesi nagy formában védett. A szombathelyiek szétszórt játékát bizonyítja, hogy a 12. percben már három sárga lapnál, öt csapatfaultnál jártak. Csupán az első félidő hajrájában jegyezhettük fel az első igazán komoly zöld-fehér lehetőséget. Feledhető első 20 percet produkált a Haladás – jól jött a szünet.

Fordulás után egy pörgősebb Haladás tért vissza a pályára, át is vette az irányítást, beszorult, kétségbeesetten védekezett az Újpest. De ahelyett, hogy a szombathelyi együttes egyenlített volna, egy távoli bombával növelte előnyét az Újpest – a játék képe alapján teljesen váratlanul (26. perc: 2-0). De a Haladás lendületben maradt, letámadott, jöttek a helyzetek is, amelyek kimaradtak. A házigazda kontrákra rendezkedett be – egyszer a kapufa segítette ki a szombathelyieket. Túlélte a nehéz perceket a vendéglátó, kiegyenlített csata kerekedett a mérkőzésből. És az újpesti ellentámadásokban bizony benne volt a gól. Gerencsér viszont egy szemfüles találattal szépített (37. perc: 1-2). A hajrában vészkapus játékkal próbálkozott a Haladás, volt is lehetősége az egyenlítésre, de végül nem sikerült a kapuba találni.

Az alapszakasz-győztes Haladás elvesztette a meccset, és elvesztette a veretlenségét. Igaz, Juanra mester főleg a fiataloknak adott lehetőséget, és azoknak, aki eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában