teke

2021.02.17. 21:10

Kilenc gárdával folytatódik a teke NB III.

Csonka mezőnnyel ugyan, de február 27-én folytatódik a szombathelyi területi NB III.-as teke-csapatbajnokság.

Pum András

A koronavírus-járvány miatt ősszel csak az első hat fordulót sikerült lejátszaniuk a csapatoknak a szombathelyi területi NB III.-as tekebajnokságban. Azóta a 14 csapat a bajnokságot rendező Vas Megyei Tekézők Szövetségének Versenybizottságával egyetemben várakozó állásponton volt. Végül megszületett a döntés a bajnokság önkéntes alapon történő folytatásáról. Magyarul: amely csapatok vállalják a folytatást, ismét dobhatnak, amelyek nem, azokat pedig semmilyen hátrány sem éri. Utóbbiak a következő bajnokságban is nevezhetnek az NB III.-ra.

– Versenybíróságunk az elmúlt péntekig kérte a csapatokat, hogy jelezzék felénk: kik vállalják a folytatást – tudtuk meg Németh Lajostól, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnökétől. – Végül – a korábbi előzetes jelzéseknek megfelelően – kilenc együttes játszik tovább, öt gárda nem vállalta a szereplést. Utóbbiaknál indok volt például, hogy a tekepálya egy légtérben van a vendéglátó egységgel, vagy korábban többen megbetegedtek a vírustól, és egyelőre nem merik megkockáztatni a játékot. Akik tehát folytatják: Rum, Pecöl, Fülöp Borozó és Zöldfa Italker, Postakocsi Uraiújfalu, Páka, Lukácsháza, Bulcsú Vezér, Daraboshegy, Zalaszentgrót. Új sorsolást készítünk, az eredményeket viszik magukkal a csapatok, lesz feljutó, de a visszalépő gárdák eddigi eredményeit töröljük. Van még egy csavar a történetben, a Bulcsú Vezér, a Lukácsháza és a Pecöl pályája egy légtérben van a zárva tartó vendéglátó egységgel. Emiatt az első három fordulóban idegenben játszanak, aki időt nyer, életet nyer alapon. Amennyiben viszont utána sem lesz változás a nyitvatartással kapcsolatban, a három csapat sem folytathatja tovább. A megmaradó hat csapat tovább játszhat ugyan, de ebben az esetben nem lesz feljutó. A hat együttes úgy nyilatkozott, őket mindez nem zavarná, a teke szeretete miatt így is játszanának. Egy hónap múlva kiderül – de a lényeg: 27-én folytatódik a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában