Masszőrként dolgozik

2021.02.13. 07:00

Világbajnoki ötödik kick-boxos a Halinál

A korábbi világbajnoki ötödik helyezett, Európa- és világkupagyőztes kick-boxos, Csejtey Gábor ősz óta a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatánál dolgozik masszőrként.

Pum András

CSejtei Gábor masszőr, 20210206, ut, Sé, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ősz óta dolgozik masszőrként a Szombathelyi Haladásnál Csejtey Gábor, aki mögött komoly sportolói múlt áll. Csejtey korábban saját egyesületében, az Energy Kickboxban, majd az Agrobio Classic Kick-Box Clubban nem akármilyen eredményeket ért el. Light-contactban Európa Kupa-győztes, háromszoros világkupagyőztes is volt, emellett több ezüst- és bronzérme van, a 2019-es szarajevói világbajnokságon pedig szintén light-contactban az előkelő ötödik helyen végzett. De semi-­contactban is gyakran rajthoz állt.

– Tizenháromtól 43 éves koromig, azaz 30 esztendőn keresztül – kisebb megszakításokkal – kick-boxoltam – mondta Csejtey Gábor. – Veteránversenyeken még most is elindulok, teljesen nem szakadtam el a sportágtól. Tavaly ősszel láttam meg a hirdetést, amelyben a Haladás masszőrt keresett, és bár korábban nem dolgoztam sportklubnál – magánpraxisom van – jelentkeztem. Nem titkolom, eddig nem voltam nagy futballrajongó, a sok munka és edzés miatt sem néztem focimeccseket, de a Haladás eredményeit azért figyelemmel követtem. Most már persze más a helyzet. A srácok jó fejek, összetartóak, kiváló a hangulat az öltözőben – tényleg jó helyre kerültem. Hogy miben különbözik a kick-boxosok öltözője a futballistákétól? Mi amatőrként űztük a sportágat, például oda ültünk, ahol éppen helyet találtunk. A Haladás viszont profi csapat, itt mindenkinek megvan a helye az öltözőben, a felszerelések szépen ki vannak készítve. Ami a munkámat illeti, Orbán Gergő masszőr kollégámmal délelőtt és délután is háromnegyed órával korábban érkezünk, mint amire a játékosokat az edzők várják. Így a sérültekkel, vagy akik masszíroztatni akarnak, tudunk a kezdésig dolgozni. A tréningeket a pálya széléről nézzük végig, ha valaki megsérül, rögtön ott vagyunk. Edzés után sorban jönnek a játékosok, egy-egy erősebb tréning után jellemzően többen. Remekül kijövök kollégámmal, Gergővel, aki nagy tudású szakember és mindenben segít, amiben kell. Szóval kiválóan érzem magam. Bár a járvány miatt ősszel kevés olyan meccsen dolgozhattam, ahol szurkolók is lehettek, ezeken fantasztikus volt a hangulat. Most már magával tud ragadni egy-egy mérkőzés, közben borzasztóan izgulok, amikor pedig gólt szerzünk, együtt ünnepel a kispad. A legjobb persze, amikor győztes meccs után együtt ünnepel a csapat a közönséggel – remélem, nem kell már sokáig várni rá.

Kiemelt képünkön: Csejtey Gábornál jó kezekben vannak a szombathelyi futballisták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában