kézilabda

2021.03.02. 18:24

Az erős Siófok fogadja az SZKKA gárdáját

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a bennmaradásért küzdő Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szerdán 18 órakor a bombaerős Siófok vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A Siófok (12 győzelem/5 vereség) a tabella harmadik helyén áll, megnyerte a csoportját az EHF Európa-ligában, a negyeddöntőre készül. Az NB I. előző játéknapján nagy pofonba szaladt bele, 20-38-ra kapott ki a vendég FTC-től – igaz, különböző okok miatt több kulcsjátékosa nem lépett pályára. A Siófok még szeptemberben 36-26-ra nyert Szombathelyen – és most is esélyesként lép pályára. A bennmaradásért küzdő SZKKA nehéz időszakot tudhat maga mögött, előző hét bajnokiját elbukta.

– A Siófok egy nemzetközi mércével mérve is roppant erős alakulat – jelezte Marosán György, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I.-es női kézilabdacsapatának edzője. – Persze tudjuk, hogy sérülések, betegségek miatt egy kicsit szűkebb most a kerete – de így is minőségi játékosokat tud csatasorba állítani. Elmegyünk Siófokra, igyekszünk felszabadultan játszani egy jót, és ha felcsillan a remény, megpróbálunk meglepetést okozni. De nem tagadom, mi már a jövő keddi, békéscsabai alsóházi rangadóra készülünk. A siófoki összecsapást pedig e felkészülési sorozat egyik állomásának tekintjük. Részfeladatok megoldására készülünk, olyan dolgokat próbálunk majd megvalósítani a pályán, amelyek Békéscsabán eredményre vezethetnek. Horváth Petra sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka, és egyelőre még Virág Noémi sem térhet vissza közénk. A lányok az elmúlt hetek gyengébb eredményei ellenére sem törtek meg, dolgoznak becsülettel – abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy a kemény munkának hamarosan meg is lesz az eredménye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában