vízilabda

2021.03.28. 21:05

Fontos rangadót nyert az AVUS az Ybl ellen

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 16. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület öt góllal legyőzte az Yblt. A vasiak fontos sikert arattak.

Pum András

20210327, AVUS-Ybl WPC NBI/B-s vízilabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

 

 

Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület–YBL WPC 14-9 (4-2, 5-3, 2-2, 3-2). – Szombathely, zárt kapus OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 16. forduló, vezette: Homonnai, Bujka.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 1, Szőke 1, Ekler Zs. 4, Sági 4, Csányi, Landherr 1. Csere: Németh L., Kurucz 3. Edző: Gortva Zoltán.

Ybl: Böröczky – Kibédi 3, Szepesi 1, Horváth B., Vadovics, Szász, Csillagh, Csere: Hertzka, Molnár 1, Cséplő, Maragon, Dávid 2, Gergely 1, Petrák 1. Edző: Köllő Attila.

A második AVUS és a harmadik Ybl összecsapásán Hajmási révén a szombathelyiek hozták el a labdát. Habár a hazaiak szereztek vezetést, a vendégek büntetőből szépítettek, majd akciógólból előnybe is kerültek (1-2). Ám a vasiak nem hagyták magukat, a csapat egyik húzóembere, a mindössze 17 éves Ekler Zsombor emberelőnyből egyenlített. Nem volt megállás, beindult a gépezet, az első negyed végén 4-2-re vezettek az aligátorok.

A második negyed elején aztán végképp állva hagyta ellenfelét az AVUS, két és fél percnyi játék után 7-2-re elhúzott az ekkor már nagy lendülettel játszó szombathelyi együttes. A tekintélyes előny kissé elaltatta a vasiakat, a fővárosiak pillanatok alatt 7-5-re felzárkóztak. Ám az utolsó bő egy percben kétszer is betaláltak a hazaiak, így a nagyszünetre négygólos, 9-5-ös lett az előnyük.

 

A harmadik negyedben sokáig mindkét oldalon rengeteget hibáztak az együttesek, három perccel a negyed lefújása előtt a vendégek találtak be, ám Szőke, Landherr, majd Ekler gólja azt jelentette, hogy gyakorlatilag az utolsó negyedre eldőlt a meccs (11-7).

Hosszú gólcsendet Sági tört meg a záróetapban, habár a vendégek mindent megpróbáltak, nem tudtak közelebb férkőzni a hazaiakhoz, ehhez kellettek Kovács nagy védései is. Az AVUS végül magabiztosan, 14-9-re verte az Yblt, visszavágva ezzel az őszi, egy­gólos vereségért, valamint megerősítve második helyét a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában