mérkőzés

2021.03.03. 19:59

Futsal: nagy pofont kaptunk Izraeltől

A futsal-Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában a magyar válogatott súlyos, 7-3-as vereségbe futott bele a vendég Izrael ellen.

Tóth Gábor

Fotó: VN/MLSZ

Az öt Haladás-játékost (Alasztics M., Dróth Z., Hajmási M., Vas Á., Dávid R.) felvonultató magyar válogatott a kötelező győzelemért lépett pályára a csoport leggyengébb csapatának tartott Izrael ellen.

Magyarország–Izrael 3-7 (1-2). Budapest, Vasas-sportcsarnok, zárt kapuk mögött, futsal-Európa-bajnoki selejtező, vezette: Manzione (olasz), Perona (olasz), Kovács G., Szilágyi.

Magyarország: Alasztics – Dávid, Horváth N., Dróth, Hajmási. Csere: Sásdi (kapus), Horváth S., Komáromi, Nagy I., Szentes Bíró, Vas, Rábl, Pál, Rutai. Szövetségi kapitány: Turzó József.

Gólszerzők: Nagy I. (20.), Rutai (43.), Vas (37.), ill. Lavie (2.), Goldstein (14.), Halevy (31., 36.), Diedunov (32., 33.), Shkolnik (38.).

A magyar együttes lendületesen kezdett. Mégis a vendég szerezte meg a vezetést: egy távoli lövésbe bevetődő izraeli lábról perdült Alasztics kapujába a labda – váratlanul. A folytatásban a szervezett vendégek kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Nyomott a magyar együttes, sokat birtokolta a labdát, de nehezen tudott komoly helyzetet kialakítani. Dróth szabadrúgását bravúrral védte a kapus. Majd Dávid lökete csattant a felső lécen. Fokozódott a magyar nyomás. Ám a játék képe alapján teljesen váratlanul ismét az izraeliek szereztek gólt – kétszer jutottak el a kapuig, kétszer találtak be. Belelkesedett a vendég, megszállta saját térfelét, önfeláldozóan védekezett, próbált kontrázni. Kimaradtak a magyar helyzetek, idegesnek tűnt a házigazda. Ám az első félidő utolsó pillanatában Nagy Imre volt jókor jó helyen, és terelte a hálóba a kapusról kipattanó labdát (1-2).

Fordulás után óriási rohamokkal nyitott a magyar együttes, de az izraeli kapus nagy formának örvendett. Pillanatokra sem volt a labda a vendégeknél, kétségbeesetten – és kőkemény – védekeztek. Dróth szabadrúgásból találta el a kapufát. Szinte felbillent a pálya. Még bő 13 perc volt hátra, amikor vészkapusos játékra váltott a magyar együttes. Dávid közeli ziccere centikkel tévesztett célt, ismét a kapufa segítette ki a vendégeket. A 31. percben Rábl lövését védte a kapus, a lecsorgó labdát pedig az egyik izraeli védő a saját hatosáról gurította a magyar kapuba – úgy, hogy fel sem nézett (1-3). Nagyon nem volt szerencséje a hazai együttesnek. Sőt, mintha szét is esett volna válogatottunk: oldalberúgásból ismét betalált a vendég, majd egy labdavesztést büntetve ötödször is (33. perc: 1-5). Rutai gyorsan szépített. A két egész pályás, üres kapus izraeli gól között született Vas-találat sokat már nem számított (38. perc: 3-7).

Nem várt, kiütéses vereségbe futott bele az öt a négy elleni játékban kudarcot valló és a szerencsével is hadilábon álló magyar válogatott. Március 10-én, szerdán (18.00) Izrael vendégeként lép pályára Magyarország.

Kiemelt képünkön: Vas Ádám találata csak a szépítésre volt elég

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában