A Dorog ellen

2021.03.13. 07:00

Haladás: megfogyva bár, de törve nem

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában vasárnap 14.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás Tatabányán a Dorog ellen lép pályára.

Pum András

20210307 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. bajnokság: SZOMBATHELYI HALADÁS - SOROKSÁR SC labdarúgó mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #23 SCHIMMER SZABOLCS GÁBOR

Fotó: Szendi Péter

Stadionjának felújítása miatt Tatabányán fogadja a Szombathelyi Haladást a Dorog. A 33 ponttal a 14. helyen álló dorogiak tavasszal remekül szerepelnek, még veretlenek. Három győzelem mellett négy döntetlent játszottak Antal Gábor tanítványai, legutóbb 2-0-ra nyertek Szentlőrincen. A dorogiak keretében – Nyíri Vince személyében – egy volt Illés Akadémista-futballistát találunk. De több NB I-es rutinnal rendelkező játékos is erősíti a hazaiak keretét, például a korosztályos válogatott Zuigéber Ákos, vagy Dlusztus András, Mihalo Ryasko, Beliczky Gergő, Délczeg Gergely. Ősszel Szombathelyen – akkor még Németh Szabolcs irányításával – 2-1-re nyert a Dorog a Haladás ellen. A szombathelyiek is remek formában vannak, utóbbi három meccsükön két győzelem és egy döntetlen a mérlegük – öt gólt szereztek és egyet sem kaptak. Tavasszal csak két bajnoki vereségük van, 44 ponttal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak.

– Játékosaim fordulóról fordulóra maximális elszántsággal, nagy akarással futballoznak, ebben bízhatunk most is – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – És abban is, hogy a másodosztályban nekünk van az egyik legjobb erőnlétünk. Ami a Dorogot illeti, nagyon nehéz helyzetben volt és van, menekül a kiesés elől, de az edzőváltás óta stabilizálták a játékukat. Úgy gondolom, szoros, egy-két gólos mérkőzés lesz, és minimum egyenlő arányban esnek a találatok. Annak kimondottan örülök, hogy a meccset nem Dorogon, hanem kicsit közelebb, Tatabányán rendezik, hiszen így vasárnap nem öt órát, hanem feleannyit kell utaznunk. Ritkán emelek ki játékost, de most megteszem, Schimmer Szabolcs nem teljesen egészségesen hetek óta olyan odaadással, lelkesedéssel futballozik és áll a csapat élére, ami példaértékű. Szűk kerettel dolgozunk, ráadásul Csilus Tamás és Devecseri Szilárd hosszabb időre kidőlt, a remek formában lévő Mocsi Attila két meccsre szóló eltiltást kapott, és Medgyes Zoltán, valamint Tóth Dávid sincs még teljesen rendben. Ráadásul a vírus ismét felütötte a fejét a csapatnál – szóval távolról sem ideális a helyzet. Mindezek tükrében a döntetlennel elégedett lennék.

A forduló után a bajnokságban a válogatott mérkőzései miatt hosszabb szünet következik, a Haladás legközelebb április 4-én a Nyíregyházát fogadja.

Kiemelt képünkön: Schimmer Szabolcs hetek óta remek teljesítményt nyújt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában