Labdarúgás

2021.03.07. 19:23

Nagy csatában verte a Haladás a vendég Soroksárt

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Soroksárt gyűrte le nagy csatában.

Pum András

20210307 Haladás-Soroksár labdarúgó mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A hazai gárdából Devecseri és Csilus hiányzott sérülés miatt.

10. perc: Az egyedül hagyott Szerető jobbról, 12 méterről elengedett lökete csattan a bal oldali kapufa közepén.

17. perc: Szerető jobbról ívelt a szombathelyi védők mögé, balról Magyari lépett ki a labdával, de a kapussal, a kapuval szemben állva 13 méterről csúnyán fölé, mellé durrantott.

21. perc: Debreceni parádés egyéni alakítása végződött majdnem góllal. Balról cselezte befelé magát, több emberen is túljutott, majd középről, a 16-os vonaláról tüzelt, a labda a jobb kapufa tövén csattant.

24. perc: Egy hazai bedobást fejeltek ki röviden a vendégek, középen érkezett Holdampf, aki 16 méterről kapásból tüzelt, a lábak sűrűjében megpattanó labdát a bal kapufa hárította.

38. perc: Csernik jobból ívelt a hazai védők mögé, a balról kilépő Szerető óriási helyzetből, három méterről bombázott fölé.

45. perc: Holdampf remek ívelésével Debreceni lépett ki, megforgatta a védőjét, majd tíz méterről a jobb felső sarkot találta telibe.

70. perc: Németh Márió gurította le a szabadrúgást balról, a 16-oson kívülről a középen érkező Németh Milánnak, aki 17 méterről kapásból tüzelt, a labda felperdült egy menteni igyekvő soroksári lábon, és a kapu bal oldalába csapódott (1-0).

 

Óvatos tempóban kezdtek a csapatok, mezőnyben gyűrték egymást. Aztán a pecek múlásával felgyorsultak az események, a Soroksár támadóbb futballra váltott. Amire a Haladás három (!) kapufával válaszolt. Nyílt sisakos, mozgalmas első játékrésznek vetett véget a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után igyekezett magához ragadni az irányítást a Soroksár, enyhe mezőnyfölényt alakított ki. De nem hagyta magát Haladás: jól védekezett, és volt veszély az ellentámadásaiban. Nem is hatott meglepetésként a szombathelyi gól. A hátrányba került Soroksár kitámadott, amit kihasználva agresszív labdaszerzések után remek kontrákat vezetett a házigazda. A hajrában a játékvezető elvesztette a fonalat, szétfújta a meccset, megszórta lapokkal a hazaiakat – de ezt is elbírta a Haladás. És kiharcolta a nagyon értékes győzelmet.

jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 1-0 (0-0).

Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kulcsár K. (Kovács G., Bertlan D.)

Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Németh Milán – Kállai (Tóth D., 83.), Kiss B., Holdampf, Bosnjak – Tóth M. (Németh Márió, 46.), Dragóner (Doktorics, 94.), Debreceni. Edző: Mátyus János.

Soroksár: Abu – Gárdos (Ladányi, 86.), Csontos, Magyari (Tóth B., 75.), Pászka – Derekas, Hudák – Csernik, Erdélyi, Takács Zs. – Szerető (Ramadan, 46.). Edző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Németh M. (70.),

Sárga lap: Mocsi (61.), Schimmer (83.), Debreceni (90.).

Kiállítva: Mocsi (91.) – második sárga lappal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában