asztalitenisz

2021.04.13. 07:00

A fiatalok repítették a celli asztalitenisz csapatot

Az NB I.-es asztalitenisz-bajnokság 15. fordulójában a Celldömölk II. nagy csatában verte a rivális Pénzügyőrt.

Pum András

Asztalitenisztábor , SZAK, CVSE,AJKA, BUK 20200727, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás utánpótlás edzõtábor - Baranyai Domonkos

Fotó: Unger Tamás

Celldömölki VSE-Swietels­ky Future FM II.–Pénz­ügyőr SE I. 8-6. – Celldömölk, OPÁL-csarnok, NB I.-es férfi-asztaliteniszmérkőzés.

Párosok: Baranyai, Iván B.–Agócs, Zsiga 3:2, Nyírő, Iván Cs.–Simon, Gelléri 3:1 (2-0). Egyéni, 1. forduló: Baranyai–Simon 3:1, Nyírő–Zsiga 0:3, Iván Cs.–Agócs 0:3, Iván B.–Gelléri 3:2 (4-2). 2. forduló: Baranyai–Zsiga 3:0, Nyírő–Agócs 3:1, Iván Cs.–Gelléri 1:3, Iván B.–Simon 2:3 (6-4). 3. forduló: Baranyai–Agócs 3:1, Nyírő–Gelléri 1:3, Iván Cs.–Simon 1:3, Iván B.–Zsiga 3:1 (8-6).

A harmadik Celldömölk és a negyedik Pénzügyőr őszi, fővárosi találkozóját 10-4-re a hazai együttes nyerte – volt tehát miért visszavágniuk a vasiaknak. A Celldömölk jól kezdett, mindkét párost megnyerte. Az első egyéni fordulóban Baranyai Domonkos legyőzte a vendégek legjobbját, Simon Ferencet. A siker lendületet adott a hazai együttesnek, a másik fiatal, Iván Bertold is nyert, míg a két rutinos játékos kikapott.

A második fordulóban Baranyai és Nyírő győzelmével kicsit ellépett a CVSE, de Iván Csaba kikapott, majd fia, Iván Bertold döntő szettben kilenc meccslabdáról veszített Simon ellen. Az utolsó körben Baranyai nyert, Nyírő és Iván Csaba kikapott, így Iván Bertold és Zsiga Bulcsú meccse előtt 7-6-ra vezettek a celliek.

A mindent eldöntő, utolsó találkozót Iván 3:1-re megnyerte, így a mérkőzés a celliek 8-6-os győzelmét hozta. Ezzel a sikerrel a kemenesaljai együttes továbbra is versenyben van a dobogóért. Győzött: Baranyai 3, Iván B. 2, Nyírő 1, Baranyai–Iván B., Nyírő–Iván Cs., illetve Simon 2, Gelléri 2, Agócs 1, Zsiga 1.

Kiemelt képünkön: Baranyai Domonkos remekül játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában