kézilabda

2021.04.13. 20:24

Büki és sárvári diadal

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában nyert a Bük és a Sárvár, kikapott a Celldömölk és a Student – a Körmend ezúttal nem lépett pályára.

Tóth Gábor

Fotó: Benkő Sándor

Büki TK–VKL SE Győr 46-28 (29-9). – Bük, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Bük: Szűcs – Szabó D. 11, Cseledi 1, Tóth V. 6, Tamási 4, Baranyai 9. Csere: Büki, Szalai N. (kapusok), Szabó N. 1, Gősi 3, Marton 5, Kelemen 2, Szekér 2, Megyeri 2. Edző: Bölöni Roland.

Pazar első félidőt produkált a hazai csapat, mindent sikerült megvalósítani a pályán, ami az öltözőben elhangzott. Így aztán a mérkőzés folyamán a keret összes tagja bőven kapott lehetőséget – amivel élni is tudtak a játékosok. A remek hozzáállás, a mutatott játék és a sok lőtt gól még úgy is dicséretes, hogy a csapatok között szinte osztálykülönbség volt.

Sárvárfürdő Kinizsi–KK Ajka 31-21 (17-11). – Sárvár, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.

Sárvár: Jurik – Vajda 6, Jenőfi 9/4, Barcza 5, Soós 1, Doncsecz, Szemes 4. Csere: Varga Á. (kapus), Cser 3, Nyári 1, Gerencsér 2, Horváth E., Szekeres, Farkas L., Viganó, Dávid V. Edző: Pupp Adél.

A mérkőzés elején a vendégek, kihasználva a Sárvár hibáit, lépéselőnybe kerültek (12. perc: 5-6). Ezt követően azonban a Kinizsi nagyobb sebességfokozatra kapcsolt, egyenlített, majd a vezetést is átvette. Az első játékrész végjátékában pedig egy 6-0-s szériával gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A második félidő 6. percében Barcza Rebekát harmadik kétperces büntetését követően végleg kiállították, ám ezúttal ez sem zavarta meg a hazai csapatot.

Pénzügyőr SE U22–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 40-26 (17-14). – Budapest, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bab, Bodó.

CVSE: Tömő – Szomorkovits L. 7/2, Szomorkovits A. 5, Freiberger 2, Szecsődi 6/1, Bagics 1, Győrffy 4/2. Csere: Balogh V., Geiger, Németh E. 1, Pup S., Barabás, Füzfa, Marton, Győrvári. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés első gólját a hazaiak dobták a 4. percben, amire a celliek azonnal válaszoltak. De a folytatásban a vendégek több hibát is elkövettek támadásban, labdaeladások, kihagyott ziccerek „fűszerezték” a játékukat. Ennek ellenére egy ideig fej fej mellett haladtak a csapatok (18. perc: 8-8). Aztán a Pénzügyőr meglépett, a szünetig háromgólos előnyre tett szert. A második játékrészben pedig már a hazaiak akarata érvényesült. Tovább növelték előnyüket, és végül fölényes győzelmet arattak – de az eredmény csalóka, ekkora különbség nincs a csapatok között.

Győri Audi ETO KC U22– Student Comfort Sport Kft. 40-12 (15-8). – Győr, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Student: Tállai – Kiss 1, Szabó N. 4, Málovics 5, Bozzai, Vincze 1, Nárai 1. Csere: Lőrincz, Nagy N., Keszei, Nagy-Máró. Edző: Skoda Bence.

A fiatal szombathelyi csapat ezúttal is tartalékosan, szűk kerettel lépett pályára – ennek megfelelően egy pillanatra sem tudta megnehezíteni jó erőt képviselő ellenfele dolgát. Simán nyert a győri együttes.

Kiemelt képünkön: Jenőfi Katalin kilenc góllal járult hozzá a biztos sárvári diadalhoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában