női kézilabda

2021.04.24. 07:00

Elit alakulatot lát vendégül az SZKKA

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a bombaerős Ferencvárost látja vendégül szombaton 16 órakor az Arena Savariában – a tisztes helytállás reményében.

Tóth Gábor

20210407 SZKKA-Debrecen női kézilabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

A mérkőzésnek természetesen a 12-szeres magyar bajnok FTC fut neki toronymagas esélyesként. A Fradi a tabella második helyén áll, 17 bajnoki meccséből 16-ot megnyert, csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát – a Győr vendégeként kapott ki. A zöld-fehér csapat a nemzetközi porondon is jól teljesített, a nyolcaddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában.

– A két csapat teljesen más erőt képvisel, más célokért küzd, vagyis nagy reményeink nem lehetnek a Fradi ellen – vélekedett Marosán György, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatának a mestere.

– Ellenfelünk válogatott magyar játékosokat, válogatott légiósokat vonultat fel, nemzetközi szinten is erős, tapasztalt csapatnak számít. Nekünk nem az FTC ellen kell nyernünk. Mi alapvetően a májusra készülünk, akkor olyan meccsek várnak ránk, melyeken lehet esélyünk, amelyeket meg kell nyernünk ahhoz, hogy teljesítsük a célkitűzésünket, hogy megőrizzük tagságunkat a világ legerősebb bajnokságában. Ezért a felkészülésünket is ennek megfelelően építettük fel. Nem meccsritmusban készültünk, a Fradi elleni mérkőzés ugyanis a felkészülésünk részét képezi – részfeladatok megoldására fogunk törekedni az összecsapáson. És azok a játékosok, akik sérüléssel bajlódnak, pihenőt kapnak – Horilska játéka például erősen kérdéses. De természetesen szeretnénk megcibálni az oroszlán bajszát. Egy BL-résztvevő csapat ellen mindig élmény pályára lépni, azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a játékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában