kosárlabda

2021.04.23. 07:00

Falco-Körmend harmadszor – A sárga-feketék már pénteken lezárnák a negyeddöntőt

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 18 órakor látja vendégül a megyei rivális Egis Körmendet. Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcban 2-0-ra vezet a Falco.

Tóth Gábor, Tóth Judit

20210313 Egis Körmend-Falco KC kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Perl Zoltán, Tóth Norbert

Fotó: Szendi Péter

A Falco eddig magabiztosan teljesít a negyeddöntőben – a Körmend nemigen tudta megnehezíteni a dolgát. A friss kupagyőztes szombathelyi alakulat hazai pályán 97-83-ra, majd Körmenden 97-80-ra győzött. Ha a Falco ismét, harmadszor is nyer, akkor továbbjut az elődöntőbe, a Körmend számára pedig véget ér a 2020/2021-es szezon.

Úgy tűnik, hogy remek formának örvend a sárga-fekete alakulat. A több kiváló egyéni teljesítményből is kiemelkedik Perl Zoltáné, aki az első negyeddöntős meccsen 22/9, a második összecsapáson pedig 20 ponttal segítette a csapatát.

– Én is úgy érzem, hogy lendületben, jó formában vagyunk, de azért a csúcsformánkat még nem értük el – fogalmazott Perl Zoltán. – A kupadöntő előtti egy hét szünet jól jött nekünk. A sérültek felépültek, fejben is sikerült feltöltődni, és azóta végre teljes kerettel edzünk – az alapszakasz nagy részében azért voltak gondjaink a létszámmal. A Körmend ellen két jó meccset játszottunk. Mindkét mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, a mi akaratunk érvényesült – talán a második, idegenbeli összecsapás sikerült jobban. Jól állunk a negyeddöntős párharcban, vezetünk 2-0-ra. De még nem ért véget a negyeddöntő! A Körmend jó csapat, ha kijön neki a lépés, ha lendültbe jön, bárkire veszélyes lehet. Éppen ezért nem vesszük félvállról a pénteki összecsapást. Éppen olyan hozzáállással fogunk pályára lépni, mint tettük azt az előző két mérkőzésen. Nehéz, harcos meccsre számítok, mert a Körmend vélhetően minden mindegy alapon rohamoz majd – de taktikailag ilyen rövid idő alatt sok újításra nem számítok ellenfelünktől. Ha hozzuk azt a szervezett teljesítményt, mint korábban, akkor nem lehet nagy baj. Bizakodva, motiváltan várjuk a meccset – és úgy tűnik, hogy teljes kerettel.

Durázi Krisztofer, az Egis Körmend 21 éves játékosa nem szeretné, ha pénteken lezárulna az elődöntős párharc.

– Próbálunk meglepetést okozni, bár tudjuk, hogy ez korántsem lesz könnyű – jelezte Durázi Krisztofer. – Felkészültünk, a győzelem a célunk, a szurkolóinkért és saját magunkért is kell küzdenünk. A Falco a bajnokság folyamán bizonyította, hogy stabil, jó erőkből álló csapat. Így bárki, aki ellene lép pályára, százhúsz százalékot kell, hogy nyújtson, hogy legyen esélye. Magasposzton és mezőnyposzton is remek játékosai vannak, az előző két meccsen hol az egyik, hol a másik pozíció adott magabiztosságot, és hozott sok pontot a szombathelyieknek. Ráadásul többször hagytunk nekik második esélyt, amelyet jó százalékkal pontokra is váltottak. Nincs sérültünk. Nem megyünk feltartott kézzel, nem akarjuk, hogy a szezonunk véget érjen. Pláne nem egy 3-0-s elődöntős mérleggel, mert az azért nem lenne szép. Megpróbálunk mindent, hogy legyen lehetőség a folytatásra.

Kiemelt képünkön: Perl Zoltán támadja a körmendi gyűrűt, mögötte Tóth Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában