Labdarúgás

2021.04.07. 17:03

Gólokkal győzte le az ETO FC Győr a Haladást – Frissítve

A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr otthonába látogatott. A találkozó 3-0-s eredménnyel zárult.

Pum András

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

WKW ETO FC Győr– Szombathelyi Haladás 3-0 (1-0)

Győr, ETO Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilágyi Sándor (Becséri Gergely, Tőkés Róbert)

WKW ETO FC Győr: Riusz – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M. (Bagi 81.), Vukasovic, Vitális (Berki 81.), Májer (Horváth O. 81.) – Priskin, Szimcso (Vankó 73.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Németh Márió 70.), Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Csilus (Schimmer 59.), Jancsó (Kállai 59.) – Dragóner, Medgyes (Doktorics 70.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerző: Priskin (24.), Fejes (60.) Vankó (77.)

Kiállítva: Mocsi (55.)

2. perc: Csilus 17 méterről, kissé jobbról alig lőtt a felső léc fölé.

9. perc: Kiss Bence jobb oldali szögletét a rövid saroknál érkező Mocsi kapásból kapura lőtte, Kiss Máté a gólvonal elől mentett.

24. perc: Egy bal oldali beadást Priskin hat méterről a bal sarokba fejelt (1-0).

32. perc: Holdampf 30 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte Riusz.

33. perc: Kiss Bence bal oldali szögletét Németh Milán hat méterről lőtte kapura, Riusz bravúrral védett.

55. perc: Mocsi rántotta le saját térfelének közepén Priskint. A védő megkapta második sárga lapját és így a pirosat is.

59. perc: Vitális jobb oldali szögletét Lipták középről továbbcsúsztatta, a hosszú saroknál érkező Fejes egy lépésről a hálóba helyezett (2-0).

77. perc: Priskin jobb oldali beadását Májer a hosszúról visszafejelte, Vankó öt méterről a kapu közepébe lőtt (3-0).

85. perc: Berkit buktatták a tizenhatoson belül. Priskin középre tartó büntetőjét Verpecz hárította.

A szombathelyi együttes kezdőjében kapott helyet a Kisvárda elleni Magyar Kupa-meccsen combizomszakadást szenvedett Csilus Tamás. A védekező középpályás sérülése rendbe jött, így Mátyus János számolhatott egyik kulcsemberével. Kétmeccses eltiltása után visszatért a belső védő, Mocsi Attila is.

A Haladás harcolt ki mezőnyfölényt a meccs elején, a vasi együttes tíz perc alatt két helyzetet is kidolgozott. A győriek viszont első lehetőségüket gólra váltották: az exszombathelyi Priskin Tamás fejelt a hálóba. A gól után még nagyobb lett a vendégek fölénye, fél óra elteltével már hat szögletnél és két kimaradt ziccernél jártak a szombathelyiek. Egykapuzott a Haladás, az ETO beállt védekezni és foggal-körömmel őrizte előnyét. A hazaiak mestere, Dobos Barnabás nem volt elájulva csapata teljesítményétől, a kispad előtt óriásiakat bosszankodott. A vendégek jól futballoztak, „csak” éppen a gól hiányzott játékukból.

Szünet után feltámadt a szél és eleredt a hó. Ezt leszámítva semmi sem változott, a Haladás támadott, az ETO bekkelt és kontrákkal próbálkozott. Az 55. percben viszont Mocsi megkapta második sárga lapját – tíz főre fogyatkozott a Haladás. Ezzel varázsütésre

megváltozott a játék képe. Az addig semmit sem mutató hazaiak felbátorodtak és pár perc után egy szögletet követően megduplázták előnyüket. A győriek kétgólos vezetésüktől magabiztossá váltak és újabb találatukkal eldöntötték a meccset.

A Haladás a kiállításig nagy fölényben és jól játszott, helyzeteket dolgozott ki. Ezt követően azonban fordult a kocka, és az ETO megbüntette a hibáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában